Τουλάχιστον 2.200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Πακιστάν

Τετρακόσιοι εξ αυτών ήταν άμαχοι

Η κυβέρνηση του Πακιστάν επιβεβαίωσε ότι περίπου 2.200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά την…
τελευταία δεκαετία από επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εκ των οποίων τουλάχιστον 400 ήταν άμαχοι, δήλωσε την Παρασκευή ερευνητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Μπεν Έμμερσον, ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, έκανε επίσης έκκληση στις Ηνωμένες Πολιτείες να παραχωρήσουν τα δικά τους δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των θανάτων που έχουν προκληθεί από επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο Έμμερσον δήλωσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν του ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 330 επιθέσεις τέτοιου είδους έχουν καταγραφεί στις Ομοσπονδιακά Διοικούμενες Φυλετικές Περιοχές από το 2004 (περιοχή που συνορεύει με το Αφγανιστάν). Σύμφωνα με τον Έμμερσον, οι περισσότερες, αλλά όχι όλες, οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν πραγματοποιηθεί από τις ΗΠΑ. Η Βρετανία και το Ισραήλ έχουν χρησιμοποιήσει επίσης αυτού του είδους τις επιθέσεις.

Στην έκθεσή του, την οποία κατέθεσε την Παρασκευή στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Έμμερσον αναφέρει ότι τα αρχεία της πακιστανικής κυβέρνησης δείχνουν ότι μέσα σε μια δεκαετία έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 2.200 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί σοβαρά περίπου 600 από τις εν λόγω επιθέσεις.

Δήλωσε επίσης ότι το Πακιστάν έχει επιβεβαιώσει πως «τουλάχιστον 400 άμαχοι έχουν σκοτωθεί εξαιτίας των επιθέσεων με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα».

«Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι λόγω της μη αποτελεσματικής έρευνας, τα στοιχεία αυτά πιθανώς είναι ελλιπή», δήλωσε ο Έμμερσον. «Μία από τις συνέπειες είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν δώσει μέχρι σήμερα τα δικά τους δεδομένα σχετικά με τους θανάτους αμάχων που προκλήθηκαν εξαιτίας επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε απόρρητες επιχειρήσεις που διεξάγονται στο Πακιστάν και αλλού», πρόσθεσε.

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *