Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η ΟΙΕΛΕ

Καταγγέλλει τη λειτουργία ολοήμερων χωρίς την εποπτεία του υπ. Παιδείας

H Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι το…
Υπουργείο Παιδείας με υπουργική απόφαση δίνει το δικαίωμα στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων να λειτουργούν ολοήμερα σχολεία χωρίς αυτά να εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρει η ΟΙΕΛΕ η πρόσφατη απόφαση καταργεί ουσιαστικά προηγούμενα νόμο του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τον οποίο οι πρόσθετες δραστηριότητες στα ιδιωτικά δημοτικά εγκρίνονταν κατά παρέκκλιση, εάν και μόνο εάν οι δραστηριότητες ήταν σύμφωνες με το παιδαγωγικό πνεύμα που διέπει ένα σχολείο και εάν οι εκπαιδευτικοί που θα δίδασκαν στις δραστηριότητες αυτές ήταν πιστοποιημένοι από το κράτος για τα προσόντα τους και υπέγραφαν διοριστήρια, ώστε να πληρώνονται.

Με την πρόσφατη υπουργική απόφαση, αποσύρεται ο έλεγχος από κάθε πρόσθετη δραστηριότητα, άρα και από το ποιοι εκπαιδευτικοί θα διδάσκουν, και ανατίθεται πλήρως στους ιδιοκτήτες των σχολείων. Το κυριότερο τονίζει η ΟΙΕΛΕ είναι ότι κανείς, πλέον, δεν θα γνωρίζει οι άνθρωποι που θα απασχοληθούν στα ιδιωτικά ολοήμερα τι πτυχία έχουν, εάν είναι καταρτισμένοι, με αποτέλεσμα να εγείρεται σοβαρότατο ζήτημα ασφάλειας των μαθητών.

Η ΟΙΕΛΕ υποστηρίζει ότι το Υπουργείο για ακόμη μια φορά ευνοεί τους σχολάρχες μετά τις αποφάσεις για το μισθολόγιο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και την αύξηση του ωραρίου.

Η ΟΙΕΛΕ τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη και για το νομοθέτημα του Υ.ΠΑΙ.Θ. που εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης για συρρίκνωση της δημόσιας Παιδείας και για μετατροπή του κοινωνικού αγαθού για όλους σε προνόμιο για λίγους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *