Δελτίο Τύπου: “Τι Μπορούμε οι Πολίτες για τη Χώρα;” Εκδήλωση Τετ 22/7, 20:00

Η επόμενη ημέρα της εθνικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της Ελλάδας βρίσκει την κοινωνία μας εξαντλημένη και διχασμένη…
Σε αυτή την αμήχανη στιγμή, οι ενεργοί πολίτες και ειδικά εκείνοι που δεν έχουν αυστηρές κομματικές δεσμεύσεις αλλά παραμένουν ανήσυχοι, μπορούν να αναλάβουν μια σημαντική πρωτοβουλία: Να θέσουν δημόσια το ερώτημα “τι μπορούμε να κάνουμε οι ίδιοι οι πολίτες για τη χώρα μας”.

Στην πολυπληθή διαδικτυακή ομάδα μας, έχουμε τη γνώμη ότι οι σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που χρειαζόμαστε δεν θα είναι αποτέλεσμα μνημονίων, αλλά θα προέλθουν μέσα από την πραγματική αλλαγή στον τρόπο που σκεπτόμαστε τη συμμετοχή μας στην κοινή προσπάθεια για ευημερία. Με τη σειρά συναντήσεων “Τι Μπορούν οι Πολίτες για τη Χώρα;”, επιθυμούμε να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για την αναθεώρηση της νοοτροπίας με την οποία αντιμετωπίζουμε τη σχέση μας με το δημόσιο, τη σχέση μας με την πολιτική, τη φορολογική μας συνείδηση, κ.α.

Θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τις διαπιστώσεις και τη διαμαρτυρία. Θα επιδιώξουμε να προωθήσουμε συγκεκριμένες, πρακτικές και εφαρμόσιμες προτάσεις προς την κοινωνία και την πολιτική εξουσία. Αυτές οι προτάσεις θα προέλθουν μέσα από τον ανοικτό διάλογό μας, με αφετηρίες σε εξειδικευμένες εισηγήσεις και στις απόψεις ανεξάρτητων μελών διαφορετικών κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων.

Η πρώτη μας συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Free Thinking Zone με εισηγητές από τον επιχειρηματικό, τον νομικό, τον ιατρικό και τον ακαδημαϊκό χώρο. Οι εισηγήσεις των καλεσμένων μας θα είναι δίλεπτες, με σκοπό να δώσουν εναύσματα για τη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Η εκδήλωση θα μαγνητοσκοπηθεί και επίσης θα μεταδοθεί ζωντανά με live streaming στο διαδίκτυο, μέσω Facebook και της ιστοσελίδας της ομάδας “Πολίτες με Άποψη”, με την υποστήριξη του ανεξάρτητου διαδικτυακού περιοδικού και ραδιοφώνου maga.gr και την ευγενική χορηγία της εταιρείας πολυμέσων Wibox. Η πρόσκληση είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο ενεργό πολίτη.
(Τετάρτη 22/7, 8μμ – Σκουφά 64 & Γριβαίων, Αθήνα)

Οι ανοικτές συναντήσεις μας θα συνεχιστούν μελλοντικά, με την ελπίδα να αποκτήσουν σταθερή συχνότητα και γεωγραφική διασπορά στην επικράτεια. Για αυτό τον λόγο, μέσω της ιστοσελίδας μας θα συγκροτηθούν τοπικές ομάδες εθελοντών που θα υλοποιούν τις δράσεις της πρωτοβουλίας.

Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε την πρόθεσή μας αυτή η προσπάθεια να παραμείνει ανεξάρτητη των πολιτικών κομμάτων και να λειτουργήσει ως φυτώριο ιδεών και προτάσεων. Επιθυμούμε να διεγείρουμε τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ενεργών πολιτών με εξειδικεύσεις, αλλά και με εμπειρία από τις πραγματικές λειτουργίες της κοινωνίας..

Με αυτή τη δημιουργική διαδικασία θέλουμε να συμβάλουμε στη θετική κινητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, αλλά και του κάθε πολίτη ξεχωριστά για την πραγματική πρόοδο και εξέλιξη, στην πορεία της ανάρρωσης της χώρας από τον σοβαρό τραυματισμό της των τελευταίων έτων.

Βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, Τετάρτη 22/7, 8μμ – Σκουφά 64 & Γριβαίων, Αθήνα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *