Ενισχύεται με 22 δισ. δολ. ο εμπορικός άξονας Κίνας – Ινδίας

Η Ινδία και η Κίνα υπέγραψαν στη Σανγκάη 21 συμφωνίες εμπορίου και συνεργασίας, συνολικού ύψους 22 δισ. δολ. (19,3 δισ. ευρώ), παρουσία του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, αναφέρει το…
ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Θα εργαστούμε μαζί προς το κοινό μας συμφέρον. Η Ινδία είναι έτοιμη για επιχειρηματικές δραστηριότητες”, δήλωσε ο Μόντι.

Ο Ινδός πρωθυπουργός πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, επιδιώκοντας την συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την βελτίωση των υποδομών της Ινδίας. Η Κίνα είναι ο πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος της Ινδίας.

Οι συμφωνίες που υπεγράφησαν αφορούν διάφορους τομείς, όπως αυτοί των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των λιμανιών, της χρηματοδότησης και των βιομηχανικών πάρκων, δήλωσε παράλληλα σήμερα ο αξιωματούχος της ινδικής πρεσβείας στην Κίνα Νάμγκια Σ. Κάμπα κατά το πέρας της τριήμερης επίσκεψης του Μόντι στην Κίνα.

Η επίσκεψη αυτή είχε στόχο εκτός από την προώθηση των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και να καθησυχαστούν οι ανησυχίες όσον αφορά μια μεθοριακή διένεξη ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες.

Κατά την διάρκεια της περσινής επίσκεψης στην Ινδία του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, το Πεκίνο είχε ανακοινώσει επενδύσεις ύψους 20 δισ. δολαρίων (περίπου 17,5 δισ. ευρώ) σε περίοδο πέντε ετών, μεταξύ των οποίων περιλαμβανόταν η δημιουργία δύο βιομηχανικών πάρκων.

Έκτοτε η πρόοδος που έχει συντελεστεί είναι αργή, εν μέρει λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο Μόντι στο να λάβει πολιτική έγκριση για νόμους που να διευκολύνουν την απόκτηση γης.

enikos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *