23+1 Περίεργα Πράγματα για τους Αριστερόχειρες Ανθρώπους για τα οποία δεν Είχαμε Ιδέα. Το #8 θα σας Σοκάρει!

1Ακόμα κι αν οι ειδικοί δεν μπορούν ακόμα να εξηγήσουν το λόγο για τον οποίο μερικοί άνθρωποι γίνονται αριστερόχειρες, μια έρευνα διαπίστωσε μια σύνθετη σχέση ανάμεσα στα γονίδια και το περιβάλλον μας.

Οι ειδικοί παρατήρησαν ότι ο αριθμός των αριστερόχειρων μελών είναι υψηλότερος σε οικογένειες όπου ένας πρόγονος είναι αριστερόχειρας.

Επιπλέον, ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλος των αριστερόχειρων λειτουργεί διαφορετικά στους αριστερόχειρες από τους δεξιόχειρες. Μιας και οι αριστερόχειρες περνούν όλη τους τη ζωή, προσαρμοζόμενοι στον κόσμο των δεξιόχειρων, είναι πιο ανεξάρτητοι.

Αυτό το άρθρο αποκαλύπτει 24 γεγονότα για τους αριστερόχειρες που πιθανόν δεν γνώριζατε:

1. Η αγγλική λέξη «left» είναι αγγλοσαξονικής προέλευσης, και προέρχεται από τη λέξη «lyft» που σημαίνει σπασμένος ή αδύναμος.

2. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι αριστερόχειρες χρησιμοποιούν τη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου.

3. 5 έως 10% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι αριστερόχειρες.

4. Οι αριστερόχειρες είναι πολύ καλοί σε αθλήματα, όπως κολύμβηση, πυγμαχία, τένις, μπέιζμπολ, κ.λπ.

5. Προσαρμόζονται για να βλέπουν υποβρύχια πιο εύκολα από ό,τι οι δεξιόχειρες.

6. Πάνω από το 40% από τους κορυφαίους παγκόσμιους τενίστες είναι αριστερόχειρες.

7. Συνήθως μπαίνουν στην εφηβεία αργότερα, ακόμη και 5 μήνες αργότερα από τους δεξιόχειρες.

8. Σύμφωνα με στατιστικές, οι απόφοιτοι αριστερόχειρες πανεπιστημίου αναμένεται να γίνουν κατά 26% πιο πλούσιοι από ό,τι οι δεξιόχειρες απόφοιτοι.

9. Έχουν αυξημένο κίνδυνο κατά 3% να γίνουν αλκοολικοί.

10. 4 στα 7 άτομα στις ΗΠΑ είναι αριστερόχειρες.

11. Στα ζώα, όπως οι γάτες, τα ποντίκια, και οι αρουραίοι, το ποσοστό του αριστερού και του δεξιού ποδιού κατανέμεται ομοιόμορφα.

12. Οι μεγαλύτερες λέξεις που μπορούν να πληκτρολογηθούν στα αγγλικά μόνο με το αριστερό χέρι με μια συμβατική τοποθέτηση των χεριών στο πληκτρολόγιο είναι: sweater, dresses, και tesserae decades

13. 1 στους 4 αστροναύτες του 1 Apollo ήταν αριστερόχειρας.

14. Μια μελέτη έδειξε ότι oi αριστερόχειρες επεξεργάζονται διαφορετικά ta συναισθήματα από toyw δεξιόχειρες, και θυμώνουν πιο γρήγορα.

15. Mελέτες δείχνουν ότι οι αριστερόχειρος είναι πιο ταλαντούχοι στα μαθηματικά, την αρχιτεκτονική και τη χωρική συνείδηση, ενώ οι δεξιόχειρες έχουν πιο ανεπτυγμένες λεκτικές δεξιότητες.

16. Στις 13 Αυγούστου γιορτάζεται η μέρα των αριστερόχειρων.

17. Παλιά το να είναι κάποιος αριστερόχειρας θεωρούταν κακό πράγμα, που συχνά συνδεόταν με δυσάρεστες συνήθειες, επανάσταση, νεύρωση, σημάδι του διαβόλου, ομοφυλοφιλία, και εγκληματικότητα. Ωστόσο, θεωρήθηκε επίσης σημάδι δημιουργικότητας και μουσικού ταλέντου.

18. Οι αριστερόχειρες έχουν αυξημένο κίνδυνο για αϋπνίες.

19. Σύμφωνα με στατιστικές, υπάρχουν πάνω από 30 εκατομμύρια αριστερόχειρες άνθρωποι στην Αμερική.

20. Οι έγκυες γυναίκες στα 40 τους έχουν κατά 128% περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν ένα αριστερόχειρο παιδί, συγκριτικά με έγκυες γυναίκες στα 20 τους.

21. Μερικοί από τους πιο σκληρούς δολοφόνους στην ανθρώπινη ιστορία ήταν αριστερόχειρες: ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, ο στραγγαλιστής της Βοστώνης και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

22. Όπως διαπιστώθηκε από ειδικούς, σε περίπτωση τραυματισμού στο κυρίαρχο χέρι, οι αριστερόχειρες μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το δεξί χέρι πιο γρήγορα από ό,τι αν αυτό συνέβαινε σε έναν δεξιόχειρα.

23. Σύμφωνα με μια μελέτη, οι αριστερόχειρες είναι πιο επιρρεπείς σε αλλεργίες και το άσθμα συγκριτικά με τους δεξιόχειρες.

24. Αυτό το γνώρισμα κληρονομείται στην οικογένεια. Για παράδειγμα, τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας William, η βασίλισσα Ελισάβετ Β”, η Βασίλισσα Μητέρα, και ο πρίγκιπας Κάρολος είναι όλοι αριστερόχειρες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *