Μετέφερε 23 λαθρομετανάστες με τροχόσπιτο

Έναν διαφορετικό τρόπο για να «περάσει» λαθρομετανάστες σκέφτηκε ένας 43χρονος. Σύμφωνα με…

το αστυνομικό δελτίο, ο προαναφερόμενος «φόρτωσε» σε ένα τροχόσπιτο με πινακίδες του Ηνωμένου Βασιλείου, 23 παράνομους μετανάστες, τους οποίους και επιχείρησε να μεταφέρει στις Φέρες του Έβρου.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες εντόπισαν το μεσημέρι της Δευτέρας σταθμευμένο σε αγροτική περιοχή των Φερών ένα τροχόσπιτο με τον 43χρονο να βρίσκεται μέσα και 23 μετανάστες να αναμένουν προκειμένου να επιβιβασθούν.

Σύμφωνα με το thrakitoday, ο δράστης στη θέα των αστυνομικών προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Α.Δ. Αλεξανδρούπολης κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν άμεσα και μετά από σθεναρή αντίσταση του δράστη του πέρασαν χειροπέδες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο διακινητής μετέβη στο παραπάνω σημείο, προκειμένου να επιβιβάσει τους λαθρομετανάστες στο όχημά του και να τους προωθήσει στο εσωτερικό στη χώρας. Οκτώ από τους διακινούμενους ήταν Σύροι, επτά Αφγανοί, έξι Σομαλοί και δύο Ιρακινοί.

Σημειώνεται ότι ο 43χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για το ίδιο αδίκημα, ενώ το τροχόσπιτο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *