Πόλη φάντασμα για ένα 24ωρο η Δράμα – Δεν άνοιξε κανένα κατάστημα ή καφέ στην πόλη (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη βράδυ κι η οδός Ηπείρου, από τις πιο κεντρικές οδούς της πόλης της Δράμας είναι βυθισμένη στο σκοτάδι.
Με ρολά κατεβασμένα και φώτα σβηστά παρέμειναν και τη νύχτα τα μπαρ της πόλης…

συμμετέχοντας στην πανδραμινή κινητοποίηση «Μια μέρα και μια νύχτα για την Δράμα».

Η εικόνα της πόλης από το πρωί ήταν μία εικόνα πόλης – φάντασμα, που ακόμη και τις ημέρες των αργιών ή των γιορτών δε δείχνει τόσο έρημη.

Κανένα κατάστημα, ή περίπτερο ή καφέ δεν άνοιξε σήμερα στην πόλη, δεν κυκλοφορούσαν ούτε αστικά λεωφορεία αλλά ούτε και ταξί στους δρόμους. Έμποροι και επαγγελματίες βρέθηκαν στο δρόμο από το πρωί, προκειμένου να στείλουν το μήνυμα της αντίδρασης και της συστράτευσης ενάντια στον οικονομικό μαρασμό της περιοχής.

Ο Εμπορικός σύλλογος Δράμας και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Δράμας έδωσαν το πρωί ραντεβού έξω από το επιμελητήριο Δράμας, απο όπου ξεκίνησαν πορεία (και μηχανοκίνητη) προς ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ και έπειτα προς το διοικητήριο στα γραφεία της Εφορίας.

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση ήταν 100% τονίζει στο thousandnews.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας Αντώνης Σκουλίδης. Τονίζει ότι η κατάσταση στην αγορά της Δράμας είναι δραματική!

«Όλη τη μέρα και όλη τη νύχτα, η Δράμα είναι κλειστή, προκειμένου αφενός να δείξει στην κυβέρνηση ότι ο κόσμος αντιδρά, και αφετέρου για να δουν το παράδειγμα της και άλλες πόλεις», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Δράμας Όθων Μουρμούρης.Πηγή: radio1d.gr

Από νωρίς το απόγευμα οι Δραμινοί συγκεντρώθηκαν ραντεβού στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε καθιστική διαμαρτυρία.


Εκεί αναβίωσαν σκηνές από το μεταναστευτικό ρεύμα της δεκαετίας του 50 και του 60 και μοιράστηκε σε όλους φασολάδα από τα καζάνια που στήθηκαν εκεί.

thousandnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *