Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι δημοσιογράφοι της χώρας από σήμερα το πρωί, ενώ χθες από τις 7 το απόγευμα έως τις 12 το βράδυ πραγματοποίησαν 5ωρη στάση εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ…
Αιτία των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και η κατάσταση γενικότερα που επικρατεί σε πολλά μέσα ενημέρωσης σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τύπου Ελλάδας (HELLAS FEDERATION PRESS) αναφέρει ότι ‹‹οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα υπερασπίσουν με τους αγώνες τους τα δικαιώματά τους στην εργασία και παράλληλα θα υπερασπίσουν το δικαίωμα του ελληνικού λαού να ενημερώνεται υπό καθεστώς ελευθεροτυπίας››.

Η σημερινή 24ωρη απεργία ξεκίνησε από τις 6 το πρωί για τους δημοσιογράφους των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, του ΑΠΕ-ΜΠΕ, των ηλεκτρονικών μέσων και της ΓΓΕ-ΓΓΕ, ενώ από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουνίου θα ξεκινήσει η απεργία των δημοσιογράφων των εφημερίδων.

Από την απεργία εξαιρούνται τα μέσα που προβάλλουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Σήμερα, λίγο πριν το μεσημέρι, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην ΕΡΤ, έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.

Στην επίσημη σελίδα της ΕΡΤ στο Facebook αναρτήθηκε μήνυμα των εργαζομένων, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται: ‹‹απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους σε συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη στις 11:00 το πρωί, έξω από την ΕΡΤ, γιατί ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός απέναντι στις απολύσεις και την ανεργία››.

Τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ περιφρουρούν οι εργαζόμενοι της ενημέρωσης και οι απεργιακές επιτροπές.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *