25 Μαρτίου 1821: Η μεγάλη ημέρα του ελληνισμού !

Εξυπακούεται ότι υπάρχουν ( σε πλεόνασμα μετά τις ηλιθιότητες για παγκοσμιοποίηση – ριζικά διάφορων λαών – νέα τάξη πραγμάτων , αποδοχή με…

ανοικτές αγκάλες και κλειστούς οφθαλμούς ξένων μη αφομοιώσιμων στοιχείων με

τη γελοία πρόφαση της οικονομικής – σε πάμπτωχη χώρα – μετανάστευσης ) οι στερούμενοι γνώσεων και κρίσης παραχαράκτες , κιβδηλοποιοί και βιαστές της αυθεντικής και γνήσιας ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Αυτοί που αποδίδουν την εκτυφλωτική ελληνοχριστιανική λάμψη της (καθολικής) Εθνεγερσίας σε δήθεν επιρροή των εξαπατητικών συνθημάτων «Egalite ,Fraternite, Liberte» (της αποκαλούμενης γαλλικής επανάστασης των τεκτόνων , αθέων και μαστροπών του υποκόσμου ) επί των ελληνόψυχων και λεοντόκαρδων παλικαριών του 1821 και των προηγούμενων ετών… 
Εκείνη η ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ ήταν πεντακάθαρα και κραυγαλέα ΕΛΛΗΝΙΚΗ! Και αποσκοπούσε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ στην απαλλαγή της χώρας – λίκνου του πολιτισμού από τον τουρκομογγολικό ζυγό , αποτελώντας συνέχεια και κατάληξη σειράς άλλων ΕΘΝΙΚΩΝ εκρήξεων , που δρομολογήθηκαν ΔΕΚΑ μόλις ΧΡΟΝΙΑ μετά την άλωση της Πόλης μας. Και που οδήγησαν τους Έλληνες να ξαναβρούν ολοκληρωτικά τους εαυτούς τους χάρη στην πνευματική αναγέννησή της με διακόσιους συγγραφείς τον επόμενο αιώνα , δασκάλους και κληρικούς! 
Ο κλήρος εκείνους τους σχεδόν τέσσερις αιώνες υπήρξε ο οδηγός και το στήριγμα του γένους. Ενώ μέγιστη , εφιαλτική απειλή του ήταν το βάρβαρο παιδομάζωμα , που έληξε το 1638. Στα βουνά υπήρχε από το 1463. Μία μόνιμη επανάσταση . Και ο περιηγητής Τουρνεφέρ αποδίδει την πραγματικότητα , όταν επισημαίνει ότι « οι κατακτητές ονομάζουν κλέφτες τους επαναστάτες Έλληνες!». 
Η ιστορία των ατίθασων Κολοκοτρωναίων δρομολογείται από τις πρώτες δεκαετίες του δέκατου έκτου αιώνα – ποια ….γαλλική επανάσταση , βδελυροί παραχαράκτες της ΙΣΤΟΡΙΑΣ; Ο Όλυμπος , το Πήλιο , τα Άγραφα, τα βουνά του Μοριά και της Στερεάς Ελλάδας ανήκαν στην κλεφτουριά , με του Κλαδά , Μπούα , Πούλιο , Δράκο , Μαλάμο , Σουρίλα , Μεϊντάνη , Λιβίνη , Κούρμα , Βαλαώρα , Σπαθογιάννη , Μόσχο ( και στις θάλασσες κυριαρχούσε , από πολύ νωρίς , ο Μανέλλας) , με ουσιαστικούς αρωγούς τους αρματολούς . Τρεις αιώνες πριν την Εθνεγερσία.

Πληροφορηθείτε λοιπόν:

· Το 1462 επαναστάτησε η Λέσβος και το επόμενο έτος τη μιμούνται οι Μοραΐτες ( που μάχονται επί δεκαέξι χρόνια)

· Το 1481 ξεσηκώνεται η Ήπειρος ( πενήντα κωμοπόλεις και χωριά)

· Το 1571 επαναστατούν Ακαρνανία και Ήπειρος.

· Το 1603 νέα πανεθνική εξέγερση , που πνίγεται στο αίμα.

· Το 1617 άλλη εξέγερση με κατάληψη των Τρικάλων και άλλη συντριβή των δύσμοιρων Ελλήνων…

· Το 1645 επαναστατούν τα Χανιά – ελεύθερα επί δεκαπέντε χρόναι!

· Το 1680 έχει σειρά η Πελοπόννησος , που διώχνει τους Τούρκους , αλλά περιέρχεται στους Ενετούς, που αποχωρούν το 1715.

· Το 1766 νέα εξέγερση στην Ήπειρο.

· Το 1770 επαναστατούν (« Ορλοφικά») Μάνη , Αιγιαλεία , Κορινθία , Λιβαδειά ,Βάλτος , Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανία, Σφακιά.

· Το 1782 , με υποκίνηση της Μεγ. Αικατερίνης , οι Έλληνες ξαναεγείρονται ( Λ.Κατσιώνης) , αλλά εγκαταλείπονται και υποκύπτουν …

· Νέα υποκίνηση από τον Μεγ. Ναπολέοντα , ξεσηκωμός , εγκατάλειψη , αναπόφευκτη συντριβή ( 1806).

· Το 1808 άλλη επαναστατική κίνηση στα Χάσια και στον Όλυμπο ( Βλαχάβας) χωρίς επιτυχία.

Η 25η Μαρτίου του 1821 ήταν η ΚΟΡΩΝΙΔΑ!

Αιώνια δόξα και τιμή στους ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ που ξανάδωσαβ στο γένος την Ελευθερία , χωρίς να χρειάζονται τα « κηρύγματα» Μαρά Ροβεσπιέρου και μαντάμ Ρολάν , μετά από ποταμούς αίματος και εκατόμβες γενναίων!

Κ. Ν. Μ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *