Νοέμβριος 25, 2018

Select your Top Menu from wp menus

Πώς θα ψηφίσουν ετεροδημότες και κάτοικοι του εξωτερικού στις 25 Ιανουαρίου

Ανακοίνωση σχετικά με την ψηφοφορία των ετεροδημοτών και όσων θα βρίσκονται στο εξωτερικό στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στον τόπο διαμονής τους θα ψηφίσουν μόνο εκείνοι οι ετεροδημότες που είτε είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις είτε υπέβαλαν αίτηση ένταξής τους σε αυτούς τους καταλόγους έως τις 31 Οκτωβρίου 2014.

Όλοι οι υπόλοιποι ετερόδημοτες θα πρέπει να ψηφίσουν στον τόπο καταγωγής τους.

Όσον αφορά στους κατοίκους του εξωτερικού ή όσους θα βρίσκονται εκτός Ελλάδας στις 25 Ιανουαρίου «δεν προβλέπεται τρόπος άσκησης του εκλογικού δικαιώµατος από το σηµείο που θα βρίσκονται».

Παράλληλα το ΥΠΕΣ εξέδωσε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία όσοι εργάζονται σε σώματα ασφαλείας έχουν δυνατότητα εγγραφής σε ειδικούς καταλόγους.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι θα πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες και να πληρούνται ειδικά κριτήρια προκειμένου να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις, στο Λιμενικό Σώμα, στην Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Οι στρατιωτικές μονάδες και τα λοιπά σώματα, υποχρεούνται να τηρούν και να ενημερώνουν συνεχώς καταστάσεις των υπηρετούντων σε αυτές.

Οι καταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν ως ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι, βάσει των οποίων οι εγγεγραμμένοι σ’ αυτούς θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές στον τόπο που υπηρετούν.

Loading...

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading...