Τρελάθηκε ο καιρός – Θα χιονίσει την 25η Μαρτίου

Χιονοπτώσεις αναμένονται στην χώρα μας την Τρίτη 25 Μαρτίου…

αλλά σε υψόμετρα άνω των 800-900 περίπου μέτρων, ιδιαίτερα σε ορεινά τμήματα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, χιονοπτώσεις ασθενούς ως και μέτριας έντασης, προβλέπονται από τα ξημερώματα ως και το μεσημέρι προς απόγευμα της Τρίτης 25 Μαρτίου, στην βόρεια Ελλάδα πάνω από τα 800-1000 μέτρα περίπου υψόμετρο και στην κεντρική Ελλάδα πάνω από τα 1100-1200 περίπου μέτρα υψόμετρο.

Από την βόρεια Ελλάδα θα επηρεαστούν κυρίως ορεινά τμήματα της Ηπείρου και της Μακεδονίας και από την κεντρική Ελλάδα ορεινά τμήματα της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και ορεινά τμήματα της δυτικής, βόρειας και κεντρικής Πελοποννήσου. Λίγα χιόνια θα πέσουν και σε ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας.

Στο Ιόνιο πέλαγος, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Μακεδονία, την Θράκη και το ανατολικό – νοτιοανατολικό και κυρίως βορειοανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη νότια Ελλάδα και κυρίως στην Κρήτη και τις Κυκλάδες, θα επικρατούν αραιές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας. Χιόνια θα πέσουν στην βόρεια Ελλάδα πάνω από τα 800-1000 μέτρα περίπου υψόμετρο και στην κεντρική Ελλάδα πάνω από τα 1100-1200 περίπου μέτρα υψόμετρο.

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση θα κυμανθεί : στην βόρεια Ελλάδα από 3-14, στην κεντρική Ελλάδα από 7-16, στην δυτική Ελλάδα από 10-14, στην ανατολική Ελλάδα από 12-15 και στην νότια Ελλάδα από 12-16.

Οι άνεμοι θα πνέουν : στην βόρεια Ελλάδα από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, στην κεντρική Ελλάδα από δυτικές, νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, στην δυτική Ελλάδα από δυτικές γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, στην ανατολική Ελλάδα από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στην νότια Ελλάδα από δυτικές γενικά διευθύνσεις 5-7 μποφόρ.

greek-weather.org

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *