26 ενεργειακά σημεία τα οποία θα σας ελευθερώσουν από τον πόνο μια για πάντα! (Μέρος Πρώτο)

3Σε κάθε μέρος του σώματος, υπάρχουν τουλάχιστον 26 ενεργειακά σημεία τα οποία μερικές φορές σταματούν και εμποδίζουν τη ροή της ενέργειας. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα με τους σύγχρονους ανθρώπους, λόγω του τρόπου ζωής τους – όχι αρκετή σωματική δραστηριότητα και πολλή καθιστική ζωή. Όλα τα ενεργειακά σημεία συνδέονται στενά με όλες τις σωματικές λειτουργίες. Όταν η άκρη του δακτύλου τίθεται σε αυτά τα σημεία, τα μπλοκαρίσματα φεύγουν και η ενέργεια μπορεί να συνεχίσει να ρέει ελεύθερα. Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται όταν  αισθάνονται τον πόνο από την απλή πίεση σε ένα ορισμένο σημείο, αλλά αυτό είναι απλώς ένα σημάδι ότι το δάκτυλο βρίσκεται στο σωστό μέρος και ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο μπλοκάρισμα.

 

Τα δάχτυλα είναι το ισχυρότερο ενεργειακό πεδίο στο ανθρώπινο σώμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να τα χρησιμοποιούμε για να ξεμπλοκάρουμε τα μπλοκαρίσματα και να γίνουμε πιο υγιείς αλλά και να αισθανόμαστε καλύτερα.

Πρώτη μέθοδος: Πίεση επάνω στα δάκτυλα

Η απλούστερη μέθοδος που δίνει εκπληκτικά αποτελέσματα είναι: τον αντίχειρα καθώς επίσης και τα υπόλοιπα δάκτυλα του ενός χεριού, ένα προς ένα, τα πιάνετε με το άλλο χέρι, με μια απαλή λαβή. Τα κρατάτε με αυτόν τον τρόπο, για τρία λεπτά. Μπορείτε να το κάνετε οπουδήποτε βρίσκεστε. Τα δάχτυλα και στα δύο χέρια επηρεάζουν ορισμένα όργανα και βοηθούν στη θεραπεία ασθενειών και καταστάσεων:
HAND EASY RELAXING METHOD
Αντίχειρας – στομάχι, σπλήνα, ανησυχίες, κατάθλιψη, θερμοκρασία
Δείκτης – νεφρά, ουροδόχος κύστη, φόβος
Μέσος – ήπαρ, χοληδόχο κύστη, οργή, κόπωση
Παράμεσος –  πνεύμονες, παχύ έντερο,  απαισιοδοξία
Μικρό δάχτυλο – καρδιά, λεπτό έντερο, αέρια, νεύρα

Δεύτερη μέθοδος: Μέση ενεργητική γραμμή

Αν θέλετε μια ισχυρότερη επίδραση ώστε να αυξήσετε την ενέργεια της ζωής σας και να επιτύχετε αρμονία και ευημερία, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία λίγο πιο περίπλοκη μέθοδο. Απελευθερώνει και ενισχύει τη μέση ενεργειακή γραμμή που μεταδίδει την ενέργεια.
Τοποθετήστε το αριστερό σας χέρι στην κορυφή του κεφαλιού σας με τα δάχτυλά σας να αγγίζουν το δέρμα. Χρησιμοποιήστε το δείκτη του δεξιού χεριού μόνο του ή μαζί με το μεσαίο δάχτυλο για να κάνετε τα κατάλληλα βήματα. Σε κάθε βήμα, θα πρέπει να κρατάτε τα δάχτυλα από τρία έως πέντε λεπτά για το κατάλληλο ενεργειακό πεδίο:
Πρώτο βήμα: το τρίτο μάτι. Είναι το σημείο το οποίο βρίσκεται ένα εκατοστό πάνω από την ρίζα της μύτης, δηλαδή πάνω από το μέρος στο οποίο η μύτη συνδέεται με το μέτωπο. Πιέστε με το δάχτυλο. Αυτό το σημείο είναι η πηγή της νεότητας, ενισχύει τη δύναμη της ζωής και βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Δεύτερο βήμα: Πιέστε την κορυφή της μύτης προς τα πάνω. Αυτό επηρεάζει θετικά το στομάχι και την πύελο.
Τρίτο βήμα : Τοποθετήστε το δάχτυλο στο μεσαίο σημείο του λαιμού που βρίσκεται μεταξύ των κλειδών και πιέστε προς τα κάτω απαλά. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μια μεγαλύτερη πνευματική ισορροπία. Εκτός αυτού, επηρεάζει θετικά το θυρεοειδή και το επίπεδο του ασβεστίου στον οργανισμό.
λαιμός
Τέταρτο βήμα: το στέρνο κατέρχεται από το λαιμό προς το στομάχι. Περάστε με το δάχτυλό σας μέσα από αυτό. Σε ένα σημείο θα νιώσετε έναν ελαφρύ πόνο. Πιέστε αυτό το μέρος και αυτό θα επιταχύνει την πνευματική σας ανάπτυξη, θα αντιμετωπίσει το άγχος και θα σας κάνει ευτυχισμένο.
Πέμπτο βήμα : Πατήστε την βάση του στέρνου που βρίσκεται πριν από την έναρξη του στομάχου. Αυτό θα ενισχύσει την καρδιά σας, την λειτουργία του σπλήνα, το νευρικό σύστημα, την ισορροπία των ορμονών, βελτιώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και ηρεμεί συναισθήματα όπως θυμό, απελπισία και ζήλια.
Έκτο βήμα: Πιέστε απαλά το σημείο που βρίσκεται δύο εκατοστά πάνω από τον ομφαλό, το οποίο θα σας προσφέρει ψυχική και σωματική σταθερότητα, αλλά επίσης επηρεάζει την πέψη στο παχύ έντερο και το λεπτό έντερο.
Έβδομο βήμα: Πατήστε το ηβικό οστό σας και αυτό θα ανακουφίσει το κεφάλι σας από την ένταση τραβώντας την ενέργεια από την κορυφή προς τα κάτω του σώματος, εναρμονίζοντας τα πάντα. Βοηθά επίσης και ισορροπεί τον μεταβολισμό.
Όγδοο βήμα : Τοποθετήστε το αριστερό σας χέρι στο ηβικό οστό σας, και το δεξιό σας επί της ουράς (πίσω μέρος). Αυτό θα επιτρέψει την ελεύθερη ροή της ενέργειας στο πίσω μέρος.
Τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη μέθοδος επηρεάζουν θετικά τη συνολική μας κατάσταση μέσα σε μόλις λίγες ημέρες, όχι εβδομάδες ή μήνες.

ΜασάζΤρίτη μέθοδος: Όλα τα ενεργειακά πεδία

Αν θέλετε να βελτιώσετε την υγεία σας, είναι καλύτερα να αντιμετωπίσετε όλα τα ενεργειακά σημεία του σώματος. Αλλά, πώς να βρείτε αυτά τα σημεία; Αν και το καθένα διαφέρει ανατομικά, δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα να τα βρείτε. Δηλαδή, οι μπλοκαρισμένοι χώροι, τα κέντρα του πόνου, δεν είναι καθόλου δύσκολο να ανακαλυφθούν. Θα φανούν από μόνα τους αν απλά πιέσετε λίγο πιο δυνατά. Αλλά, θα αναφέρουμε και πάλι ότι, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, μια απαλή, ήπια πίεση είναι αρκετή. Κρατήστε το πάνω μέρος του δακτύλου σε κάθε σημείο γύρω στα 3 λεπτά.

http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *