xOrisOria News

Έκκληση μάνας 26χρονου: Θέλω μόνο να βρεθεί το παιδί μου

Έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για την υπόθεση της απαγωγής του 26χρονου γιου της απευθύνει η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου.

“Θέλω να βρεθεί το παιδί μου. Μόνο αυτό με νοιάζει, μόνο αυτό έχει σημασία για μένα”, αναφέρει η μητέρα του 26χρονου Βαρβάρα Θεοδωράκη μιλώντας στο “Έθνος της Κυριακής”. “Θέλω να βρεθεί το παιδί μου όπου και να είναι”, υπογραμμίζει.

Η μητέρα του 26χρονου κατέθεσε στην ειδική ανακρίτρια…
που έχει αναλάβει την υπόθεση για την περίοδο της ομηρείας του γιου της, αλλά και για τον ρόλο του 71χρονου που θεωρείται ο “εγκέφαλος” της απαγωγής.

“Ούτε μία φορά δεν με άφησαν να μιλήσω με τον γιο μου. Όσες φορές και να το ζήτησα, οι απαγωγείς μου έλεγαν ότι δεν αφήνει ο “μεγάλος”. Στο τελευταίο τηλεφώνημα ξέσπασα: “Είσαστε δολοφόνοι. Θέλω να ακούσω το παιδί μου” τους είπα”, ανέφερε.

Συγκλονισμένη, περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τους διαλόγους της με τους δράστες, αλλά και με τον 71χρονο, που είχε προσφερθεί να τη βοηθήσει στην υπόθεση.

“Αυτά που μου έλεγε ο Πέτρος Μιχαλεάκος, σε λίγες ώρες τα άκουγα και από τους απαγωγείς”, κατέθεσε η μητέρα, που συμπλήρωσε πως “την ίδια στιγμή, η σύζυγος του Πέτρου προσπαθούσε να εκμαιεύσει πληροφορίες από συγγενικά μου πρόσωπα για το πού έχω τα χρήματα, πόσα έχω μαζέψει και άλλες λεπτομέρειες”.

Η μητέρα ανατρέπει ουσιαστικά όλους τους ισχυρισμούς του 71χρονου κατηγορούμενου για την απαγωγή και “καίει”, εκτός από τον ίδιο, και τη σύζυγό του ως συμμέτοχο στην απαγωγή.

Το ιστορικό της απαγωγής

Όλα ξεκίνησαν στις 8 Αυγούστου, όταν στο Διακοφτό όπου περνούσαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ο Μάριος δέχθηκε ένα τηλεφώνημα. Αμέσως μετά, ενημέρωσε τη μητέρα του ότι θα πήγαινε για καφέ με φίλους στο Αίγιο.

Ο Μάριος έφυγε με το αυτοκίνητό του και το ίδιο εκείνο βράδυ η μητέρα δέχθηκε το πρώτο τηλεφώνημα από τους απαγωγείς.

“Στο πρώτο τηλεφώνημα ήταν ένας άνδρας που με μια ζεστή ανδρική φωνή μου έλεγε: “Επειδή εδώ και 2 χρόνια δίνουμε στον γιο σου καθαρό πράμα και δεν μας πληρώνει, μας χρωστάει 620.000 ευρώ. Αν θες να τον ξαναδείς, δώσε μας τα λεφτά”. Εγώ δεν τους πίστεψα – ο Μάριος ούτε πίνει ούτε καπνίζει! Τους είπα ότι θα πάω στην αστυνομία και τους έκλεισα το τηλέφωνο”, περιγράφει η μητέρα.

“Ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκα να το πω ήταν ο Πέτρος Μιχαλεάκος. Τον γνώριζα 12 χρόνια, αλλά τα τελευταία πέντε ήταν φίλος με τον Μάριο. Μας έλεγε ότι ήταν πράκτορας της CIA και πως ήταν στη φύλαξη του Αμερικανού Στρατηγού στην Ελλάδα. Πάνω του δεν είχε ποτέ τηλέφωνο, αλλά μόνο μπίπερ, στο οποίο τον καλούσε η σύζυγός του. Μαζί της μίλησα εκείνο το βράδυ και μου είπε ότι θα ενημέρωνε τον Πέτρο γιατί “ήταν με τον Στρατηγό…”

Ξημέρωσε η επόμενη μέρα και ο Μιχαλεάκος δεν είχε επικοινωνήσει με τη μητέρα. Όταν τον αναζήτησε ξανά και μίλησε τηλεφωνικά με τη σύζυγό του, εκείνη της είπε “έλα στην Αθήνα. Αλλά μόνη σου. Για τον Μάριο, μην το πεις σε κανέναν. Μέχρι να έρθεις, θα είναι εδώ και ο Πέτρος”.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και ο 71χρονος, ο οποίος την καθησύχασε ότι ο Μάριος θα ήταν “σε καμιά παραλία με κανένα” γκομενάκι” και της συνέστησε να μην πάει στην αστυνομία γιατί “οι μπάτσοι είναι διεφθαρμένοι και οργανώνουν οι ίδιοι τις απαγωγές”.

Ακολούθησαν πέντε τηλεφωνήματα από τους απαγωγείς, όσο η γυναίκα προσπαθούσε να μαζέψει το ποσό.

“Σε κάθε τηλεφώνημα, τους ζητούσα επίμονα να μιλήσω με τον Μάριο, αλλά δεν με άφηναν. Ωστόσο, με παραξένεψε το γεγονός ότι οι απαγωγείς μου έλεγαν ό,τι μου είχε πει ο Μιχαλεάκος νωρίτερα. Τα ίδια και απαράλλαχτα. Και έτσι αποφάσισα να πάω μυστικά στην αστυνομία”, αναφέρει η οφθαλμίατρος.

“Ο Μιχαλεάκος τόλμησε να μου πει πως “έτσι και πάθει τίποτα ο Μάριος επειδή δεν δίνω τα λεφτά, θα με κάψει”. Επειδή είχα βάλει αγγελίες για να πουλήσω κάποια οικόπεδα ώστε να τους δώσω τα λεφτά, εκείνος προσφέρθηκε να με πάει σε τοκογλύφο”, αποκαλύπτει η μητέρα, “ενώ η γυναίκα του έπαιρνε την αδελφή μου και ρωτούσε αν έχω στο σπίτι τα λεφτά, πότε θα πάω στην τράπεζα, αλλά και ότι θα πρέπει να εμπιστευτώ τον Πέτρο”.

Ετοίμαζαν απαγωγή της μητέρας

Η μητέρα είχε καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό των 313.500, αλλά οι απαγωγείς της ζητούσαν όλο το ποσό. Όσο η γυναίκα προσπαθούσε να μαζέψει και τα υπόλοιπα, οι αστυνομικοί που είχαν ήδη μπει στην υπόθεση, παρατήρησαν ότι τρία άτομα και ένα μαύρο βαν βρίσκονταν μόνιμα γύρω από το σπίτι και το ιατρείο της οφθαλμιάτρου.

Οι ειδικοί κατάλαβαν ότι οι δράστες ετοίμαζαν και νέα απαγωγή, αυτήν της μητέρας. Τότε ήταν που οι αστυνομικοί επενέβησαν, συλλαμβάνοντας τους επτά.

“Ο Μάριος δεν είχε κανέναν λόγο να οργανώσει την απαγωγή του. Ήταν εκείνος που ρύθμιζε όλα τα οικονομικά θέματα και είχε πρόσβαση στα χρήματα της οικογένειας. Το όνομά του ήταν σε κάθε λογαριασμό, στο όνομά του ήταν γραμμένα όλα τα ακίνητα”, λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Ρουσσόπουλος.

“Από όλο το υλικό της δικογραφίας και την άψογη έρευνα της αστυνομίας, φαίνεται ότι οι συγκεκριμένοι έχουν τελέσει σίγουρα την απαγωγή του Μάριου και ήταν έτοιμοι να διαπράξουν και την αρπαγή της μητέρας που αποφεύχθη λόγω της έγκαιρης παρέμβασης της αστυνομίας. Αυτό που μας απασχολεί τώρα είναι η τύχη του Μάριου”, καταλήγει ο δικηγόρος.

Use Facebook to Comment on this Post