Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις – Εκλογές στις 28 Ιουνίου ή 5 Ιουλίου

Τρία στα τρία μέχρι στιγμής τουλάχιστον για την κυβέρνηση…
με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ και έναν από τους εταίρους της να ορίζει ημερομηνία εκλογών, με τον υπουργό Εργασίας
να λέει ότι πρέπει να πάμε στις κάλπες αν η συμφωνία δεν συνιστά έντιμο συμβιβασμό και με τον κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι είναι αναπόφευκτες οι εκλογές αν δεν ψηφίσουν όλοι οι κυβερνητικοί την συμφωνία και περάσει με τις ψήφους της αντιπολίτευσης. Ταυτόχρονα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης με post στο twitter προειδοποιεί:

Ως κυβέρνηση ούτε δεχόμαστε τελεσίγραφα ούτε υποκύπτουμε σε εκβιασμούς

Ο Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90, είπε: «Η δική μου εισήγηση είναι ακριβώς αυτή και ανεξάρτητα από το τι νομίζω εγώ ότι συμφέρει τον τόπο τα πράγματα οδηγούνται εκεί (σ.σ. σε εκλογές).

Πρόσθεσε ότι με πολιτική απόφαση του τιμονιέρη που είναι ο Τσίπρας στις 28 Ιουνίου θα κληθεί ο κόσμος να απαντήσει ποιόν θεωρεί καλύτερο να διαπραγματευθεί οριστικά την συμφωνία.

Είπε ακόμα ότι αυτή την εισήγηση δεν την ενστερνίζεται και ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε ότι: «Νομίζω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα δώσει επιλογές που σε συνδυασμό με όσα συμβαινουν στην Ευρώπη θα αλλαξουν και τον ρου της ιστοριας». Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο άλλοι νομίσματος απέφυγε να απαντήσει.

Φίλης: Μονόδρομος οι εκλογές αν δεν ψηφίσουν όλοι τη συμφωνία
Ο Νίκος Φίλης μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 μίλησε ξεκάθαρα για εκλογές στην περίπτωση που η συμφωνία δεν στηριχθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Για ακόμη μια φορά στο τραπέζι της πολιτικής συζήτησης των τελευταίων ημερών πέφτει η απώλεια της δεδηλωμένης της κυβέρνησης στη Βουλή λόγω μιας συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σκληρά μέτρα και δεν θα ψηφιστεί από κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝ.ΕΛ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως ξεκαθάρισε ότι είναι βέβαιος ότι η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή θα είναι στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και προς το συμφέρον του λαού και έτσι θα στηριχθεί από όλους τους κυβερνητικούς βουλευτές.

Σκουρλέτης: Να ερωτηθεί ο λαός σε περίπτωση μη έντιμου συμβιβασμού
”Όταν εκλέγεσαι δεν παίρνεις λευκή επιταγή. Αν επιτευχθεί συμφωνία που δεν συνιστά έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό, θα πρέπει να ερωτηθεί ο λαός πριν την υπογράψουμε” δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εργασίας στο ΣΚΑΪ.

Αμέσως μετά ο Π. Σκουρλέτης πρόσθεσε: Πλέον έχουμε περάσει στην χορεία των πολιτικών αποφάσεων, τη λύση θα τη δώσει η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει το μάξιμουμ των υποχωρήσεων δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υποχωρήσεων πλέον. Οι άλλες πλευρές συμπεριφέρονται σαν κυβερνήτες”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *