Αντιδράσεις για την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις της 28η Οκτωβρίου

Διευκρινήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις ανακοινώσεις ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Το νόμο του υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β’ 1488/6-10-2006), επικαλείται η Περιφέρεια…
Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα της παρουσίας εκπροσώπων των κομμάτων στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Η Περιφέρεια εξέδωσε σήμερα σχετική ανακοίνωση, μετά από τις αντίστοιχες ανακοινώσεις που δημοσιοποίησαν αφενός το ΚΚΕ την περασμένη εβδομάδα, (χαρακτηρίζοντας “πρόκληση” το γεγονός ότι η Περιφέρεια έχει στείλει πρόσκληση και στη Χρυσή Αυγή για τις εορταστικές εκδηλώσεις) και αφετέρου η Περιφερειακή Κίνηση Κεντρικής Μακεδονίας “Αντικαπιταλιστική Αριστερά – ΑΝΤΑΡΣΥΑ”, χθες.

«Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β’ 1488/6-10-2006), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι υποχρεωμένη να αποστείλει προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος», σημειώνει χαρακτηριστικά η Περιφέρεια.

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *