2 Δελτία Τύπου από το Σωματείο Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου

Το Σωματείο Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη στάση της διοίκησης της Αθλητικής Ένωσης Λεκανοπεδίου Καλλονής (ΑΕΛΚ), να στέκεται τιμωρητικά απέναντι στη δημοσιογραφική κριτική που…..
της ασκεί ο αθλητικός τύπος.

Θεωρούμε απαράδεκτο τον αποκλεισμό συναδέλφων αθλητικών συντακτών εργαζομένων σε ημερήσια εφημερίδα και σε αθλητική ειδησεογραφική ιστοσελίδα από την παρουσία και την κάλυψη αθλητικών διοργανώσεων και εκδηλώσεων, λόγω της κριτικής που αυτοί είχαν προηγουμένως ασκήσει στη διοίκηση της ΑΕΛΚ. Η ελευθερία του τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη και η επιβολή τέτοιου είδους “κυρώσεων” για την περιστολή της θυμίζει άλλες εποχές. Για το λόγο αυτό χαιρετίζουμε την απόφαση των λοιπών αθλητικών συντακτών του νησιού να απέχουν και εκείνοι από τις παραπάνω καλύψεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους, τους εκφράζουμε, δε, τη συνολική αλληλεγγύη όλων των μελών του σωματείου και του κλάδου.

Το Δεύτερο Δελτίο Τύπου

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ «ΑΤΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ»
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου εκφράζει την απεριόριστη αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους των «Αττικών Εκδόσεων» που βρίσκονται αντιμέτωποι με την καταστρατήγηση και τη διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας τους, όπως αποφάσισαν η Τρόϊκα και η κυβέρνηση, και έσπευσε να εφαρμόσει ο εργοδότης τους και πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου Θεοχάρης Φιλιππόπουλος. Χαιρετίζουμε την απόφαση των εργαζομένων να μην προσυπογράψουν τις αδιανόητες προτάσεις της εργοδοσίας για εκ περιτροπής εργασία ανά 9μηνο (!!), άγρια μείωση των μηνιαίων αποδοχών και εργασία και ασφάλιση υπό όρους υποτιθέμενης μερικής απασχόλησης, και να απαντήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις. Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας έχουν καταρτιστεί με αιματηρούς αγώνες ολόκληρων δεκαετιών και δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυσή τους, την καταλήστευση των εργαζομένων για την αποπληρωμή του δανείου προς το ΔΝΤ, και την εργασία μας έναντι πενιχρών αποδοχών που απειλεί να μας επιστρέψει σε «μαύρες» εποχές εργασιακού μεσαίωνα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

http://www.lesvosnews.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

 1. Ανώνυμος

  ΒΡΕ ΟΥΣΤ
  ΠΟΥ ΟΛΟΙΜΟΛΙΣΘΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΕΡΔΗ ΣΑΣ ΦΩΝΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
  ΟΥΣΤ
  ΚΑΛΑ ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΒΡΩΜΟΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΟΡΜΙΑ
  ΤΙ ΛΕΤΕ? ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ!!
  ΤΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ? ΑΗΔΙΕΣ?
  ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΒΡΩΜΟΜΑΓΑΖΑ.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *