Τελευταία Νέα

Λαμία: 2η μέρα στους δρόμους οι καθηγητές – Κάλεσμα της ΕΛΜΕ για δυναμικό “παρών” αύριο

Και σήμερα στους δρόμους οι καθηγητές της Φθιώτιδας….

Δυναμικό “παρών” έδωσαν και σήμερα οι καθηγητές της Φθιώτιδας στους δρόμους της Λαμίας και….
όπως δηλώνουν θα συνεχίσουν και αύριο, 3η κατά σειρά ημέρα τις κινητοποιήσεις και τις πορείες.

Αύριο μάλιστα θα είναι στους δρόμους οι δάσκαλοι και άλλοι κλάδοι, γι αυτό και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας Θύμιος Παλέτσος καλεί όλους τους καθηγητές να κατέβουν αύριο στην απεργία για να στείλουν όλοι μαζί ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση,

Δείτε το βίντεο:

Απεργιακή ενημέρωση και κάλεσμα της ΕΛΜΕ για την αυριανή συγκέντρωση:

Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας χαιρετίζει τους εκατοντάδες απεργούς καθηγητές του νομού μας και τους χιλιάδες πανελλαδικά που συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που διαλύει το δημόσιο σχολείο, εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς, στερεί το μέλλον από τους μαθητές και πλήττει οικονομικά τους γονείς τους.

Οι καθηγητές ήδη μετράμε 2 ημέρες επιτυχημένης απεργιακής κινητοποίησης (1η μέρα πανελλαδικά 90% – 85% στο νομό μας, 2η μέρα 75% στο νομό μας) και προχωράμε με αισιοδοξία διαλύοντας τα επιχειρήματα των κυβερνητικών και των παπαγάλων τους.

Ο αγώνας δεν τελείωσε. Οι συνέπειες της καταστροφικής τους πολιτικής υπάρχουν και κάθε μέρα προστίθενται κι άλλες.

Το δημόσιο και δωρεάν σχολείο κατεδαφίζεται. Το Λύκειο μετατρέπεται πλήρως σε εξεταστικό κέντρο με πανελλήνιες εξετάσεις σε όλες τις τάξεις. Τα ΕΠΑΛ θα στέλνουν μαθητές στην εργασία ανηλίκων («μαθητεία») για ένα πτυχίο χωρίς αξία. Παράλληλα παραδίδουν στους ιδιώτες τις ειδικότητες «φιλέτα» στερώντας την επιλογή και το μέλλον από τους μαθητές του δημόσιου σχολείου.
Στέλνουν εκπαιδευτικούς στην διαθεσιμότητα – απόλυση με «συνοπτικές διαδικασίες».
Δημιουργούν τεχνητές υπεραριθμίες μέσω της αύξησης ωραρίου και αποφασίζουν για υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών χωρίς να τους νοιάζει ο οικογενειακός προγραμματισμός τους.
Προγραμματίζουν – και έχουν το θράσος να το ανακοινώνουν την πρώτη μέρα της απεργίας μας – ακόμα 20000 απολύσεις, «παίζοντας» ανάμεσα σε παλιούς και νέους για να μας διαιρούν.

Όλα αυτά, αν αθροιστούν μαζί με τα μέτρα που παίρνουν καθημερινά (υγεία, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, ακρίβεια κτλ), δείχνουν ένα ζοφερό παρόν και μέλλον.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 18/9/2013 στις 11:00 πμ στην πλατεία Διάκου.

Για το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Ν. Φθιώτιδας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ευθύμιος Παλέτσος Αθηνά Λιανού

http://www.lamiareport.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *