Τελευταία Νέα

2 δισ, βαρέλια πετρελαίου “κρύβει” η Δυτική Ελλάδα

Η Δυτική Ελλάδα, πιθανολογείται ότι κρύβει 2 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου (ποσότητα ικανή, σύμφωνα με εκτιμήσεις, να καλύψει τις ανάγκες της χώρας μας για 20 χρόνια). Μάλιστα σύντομα θα αρχίσουν στην περιοχή του Ιουνίου γεωτρήσεις σε βαθιά νερά (800 – 1.500 μ.). Ωστόσο το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης Κώστας Νικολάου, επισημαίνει: “Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι δεν υπάρχει υποδομή, τεχνική και…..
στελεχιακή. Δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο,
δεν υπάρχουν κανονισμοί, δεν υπάρχουν στελέχη στο κράτος που να γνωρίζουν το θέμα και να μπορούν να συνομιλήσουν με τις εταιρείες. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσει η κυβέρνηση”. Περιβαλλοντολόγοι θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μπει στο ρίσκο του πετρελαίου: “Πρέπει να αποφασίσουμε εάν θέλουμε να είμαστε μια τουριστική ή μία πετρελαιοπαραγωγός χώρα. Και τα δύο δεν γίνεται. Ποιος ο λόγος να στραφούμε σε μία περιβαλλοντικά επιζήμια ενεργειακή πηγή που πεθαίνει, όταν θα μπορούσαμε να γίνουμε η Νο 1 χώρα στις ανανεώσιμες πηγές, οι οποίες είναι συμβατές με τον τουρισμό μας;”.

http://www.katoci.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ, ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΩΣ, ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΠΟΦΕΛΗΘΕΙ ΚΑΤΙ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΥΡΙΣΚΑΝ ΛΥΣΗ!!! ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΤΟ ΧΡΥΣΟ, ΟΥΡΑΝΙΟ, ΟΣΜΙΟ, ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΛΠ!!!

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΙΑ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΖΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ

  Reply
 3. Ανώνυμος

  εδώ δυστυχούμε όλοι, υπάρχει μαύρος χρυσός να αναστηθούμε ,, κ αυτή φοβαντε μην μαυρίσει η θάλασσα για να πάρουν πενταροδεκάρες από τουρισμό ,,βρε δεν πάτε στον αγύριστο πουλημένη,,

  Reply
 4. Ανώνυμος

  ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΤΑΝ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ –ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ κλπ κλπ κλπ—ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΩΝ ΜΙΖΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ–ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΕΗΣΕΙΣ – ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΣ ΣΕΙΧΗΣ ΓΑΠ?—-ΜΗΠΩΣ ΠΗΓΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΥΛΑΚΗ?ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΖΑΔΟΡΟΥΣ ΔΙΣ….-Η ΜΗΠΩΣ ΑΡΚΕΣΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΕΚΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΑΙΦΘΟΡΑΣ ΓΑΠ? ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ– Η ΤΟΥ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΝΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΧΕΣΙΑΔΗ?–ΛΑΕ ΟΤΑΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΕΝΑΝ ΞΕΥΤΙΛΑ ΠΑΓΚΑΛΟ ΝΑ ΣΕ ΞΕ ΒΡΙΖΕΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΤΟΝ ΠΕΤΑΛΩΤ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟΝ ΜΠΑΓΚΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΡΕΜΟΥΝ ΑΝ ΤΟΝ ΣΧΟΛΑΣΟΥΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΜΠΟΓΙΑΛΟ.–ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ—ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΚΑΤΙΜΑ..–ΚΑΙ Ο ΝΑΥΑΓΗΜΕΝΟΣ ΤΣΑΡΟΥΛΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΗΜΕΝΟΥ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ (ΕΛΛΑΣ) ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΛΙΑΡ ΤΖΕΤ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΕΙΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ U.S.A. ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΘΡΩΣΗ ΚΟΓΙΟΝΑΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟΟ–ΜΕ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ ΤΣΑΡΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΝΑ Ο ΚΩΛΑΡΑΚΟΣ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝ ΘΝΗΤΩΝ– ΑΝ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΙΧΕ ΙΧΝΟΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΙΜΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΖΙΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ?–ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ -ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΞΙΣΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ– ΑΛΛΑ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΤΟΥ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ ΤΟΝ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΤΟΥ–ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ?? ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ?–ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΚΑΤΙΜΑ–ΤΟΥΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΤΗΝ………

  Reply
 5. Ανώνυμος

  ΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ Η ΤΟΥ ΒΑΘΟΥΣ. ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ , ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ.ΒΑΛΤΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΝΑ ΞΕΛΑΣΠΩΣΕΙ.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *