ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΟΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ 2

Δεν περίμενα το προηγούμενο άρθρο μου να έχει τέτοια ανταπόκριση από άτομα τα οποία πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας…
Πολλά μηνύματα, άλλα τόσα τηλεφωνήματα, φωνές απελπισίας, οργής, και ένα σωρό ανάκατων συναισθημάτων από ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά έχοντας να αντιμετωπίσουν όχι μόνο την πάθηση τους, αλλά και την «νομοθετική (κατά άλλα) ΠΑΡΑΝΟΙΑ» του κράτους, τους «νομοθέτες», που ΔΕΝ είναι γιατροί, ΔΕΝ έχουν ΙΔΕΑ για τη συγκεκριμένη πάθηση, αλλά, είναι ….. «θαυματοποιοί», φωτεινοί παντογνώστες παθήσεων.

Έγραψα παλαιοτερα πως το διαδίκτυο, είναι γεμάτο με forum σχετικά με τις διάφορες αναπηρίες, forum εξειδικευμένα, αλλά και γενικής ιατρικής φύσεως, στα οποία συμμετέχουν ασθενείς, γιατροί, νομικοί, και απλός κόσμος που είτε έχει κάποιον δικό του ασθενή, είτε μπαίνει μέσα από απλή περιέργεια, και μένει διαβάζοντας για τα ΠΑΡΑΛΟΓΑ της Ελληνικής «νομοθεσίας» για την υγεία, αλλά και για τις… «προσπάθειες» ενίσχυσης της ταλαιπωρίας των ασθενών.

Αναφέρθηκα στην συγκεκριμένη ασθένεια, την Πολλαπλή Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, και είπα πως ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στην περιβόητη λίστα των 43 παθήσεων που έβγαλαν «κάποιοι» τελείως ΠΡΟΧΕΙΡΑ και με πλήρη ΑΓΝΟΙΑ της συγκεκριμένης πάθησης και των διαφόρων «σκαμπανεβασμάτων» που έχει, τα οποία είναι οδυνηρά για τους ασθενείς .

Κάποιος φίλος, όταν αναρωτήθηκα ΓΙΑΤΙ δεν μπήκε από την αρχή στη λίστα μιας και η Π.Σ.Κ.Π είναι ΑΝΙΑΤΗ πάθηση, και έχουμε κάθε τόσο το τρέξιμο στα ΚΕΠΑ, μου είπε πως στα ΚΕΠΑ, εξετάζουν την αναπηρία, και ΟΧΙ αυτή καθ’ αυτή την πάθηση….. Αν δεν είναι για γέλια και για κλάματα ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τότε πείτε μου εσείς τι είναι. Βέβαια, ο συλλογισμός του φίλου, ίσως κολλαει κάπου, αν σκεφτεί κανείς πως η συγκριμένη πάθηση, ΔΕΝ καλύπτεται από απλή νευρολογία, αλλά είναι ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ αυτής. Οπότε, ένας νευρολόγος που συμμετέχει σε επιτροπή και έχει απλά γενικές γνώσεις, ΔΕΝ έχει ασχοληθεί με την συγκεκριμένη πάθηση, δε μπορεί να βγάλει τα όποια ασφαλή συμπεράσματα.

Αυτό δεν το λέω εγώ, είναι λεγόμενα γιατρών.

Και ξαναρωτώ, προκειμένου να συνταχτεί αυτή η λίστα με τις παθήσεις, ΠΟΙΟΙ έκαναν προτάσεις; Μελέτησε κανείς τις προτάσεις των γιατρών; Και το λέω αυτό, επειδή πρώτον η λίστα αυτή πρόεκυψε πολύ γρήγορα, και δεύτερον, έχει πολλές ελλείψεις σοβαροτάτων παθήσεων σύμφωνα με μαρτυρίες επιστημόνων.

Ύστερα, σχετικά με την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, είναι και το άλλο που συμβαίνει σε πολλά ΚΕΠΑ και έχει καταγγελθεί από πάρα πολλούς ασθενείς (διαφόρων παθήσεων).

Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ συμπεριφορά ορισμένων γιατρών που αντιμετώπισαν τους ασθενείς σαν σκουπίδια. Ευτυχώς, είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ αυτοί οι «κύριοι και κυρίες».

Να θυμίσω μια καταγγελία που έγινε πριν μερικούς μήνες……

Γράφει μια ασθενής σε ένα από τα πολλά forum

«καλησπερα δεν θελω να σε απογοητευσω σωφια αλα μετα απο 9 χρονια σκλιρινση τωρα απο 67 με πιγαν 35 τον ιουλιο και μου εκοψαν τη σινταξη που επερνα ως αγροτισα που ειμουν αρχισα να δουλευω με αποτελεσμα τορα να εχω το αριστερο μου ματι με πονο οταν το κουναω και να βλεπω ελαχιστα απο το μισο το αλο για την ωρα καλα την παρασκευη θα ακουσω τι θα πει ο γιατρος που εχω ραντεβουγιαυτο μην περιμενης πολα την εποχη αυτη σου ευχομε παντος τα καλιτερα»

Και της απαντούν….
«ΝΑΙ !!! Το έχουμε ξαναπεί .Στα ΚΕΠΑ , πολύ συχνά , συναντάμε την ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ . Συναντάμε τον ….σατανικό …Αη ΚΕΠΑ , που όλα τα θεραπεύει …όλα τα βελτιώνει …Ανατρέποντας κάθε λογική, κάθε δεοντολογία ..Ανατρέποντας την ιατρική επιστήμη . ΟΜΩΣ : Εμείς όλοι , που πάσχουμε από μια χρόνια πάθηση …ΔΕΝ επιδιώξαμε να νοσήσουμε …Έχουμε δικαίωμα ορισμένων παροχών , για να γίνει …λίγο πιο ανθρωπινή η ζωή μας …Γι αυτό ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ . Όσο κι αν η διαδικασία των ΚΕΠΑ είναι εξευτελιστική και ψυχοφθόρα . Κάνουμε κουράγιο και επιμένουμε . Επειδή έχουμε δίκιο .Επειδή δεν δεχόμαστε να μας κλέβουν την αξιοπρέπεια .»

Μη συνεχίσω και με άλλα σχόλια καλύτερα……..

Απλά να σταθώ σε κάτι που ξαναέγραψα, πως ΟΛΟΥΣ αυτούς που είχαν την ατυχία η την κατάρα να νοσήσουν από κάποιο χρόνιο νόσημα, η κοινωνία μας τους αντιμετωπίζει σαν σκουπίδια, έχοντας τους ξεγράψει προκαταβολικά.

Να θυμίσω και μια «δήλωση» ενός «κυρίου» σχετικά με τους αναπήρους, ότι όσοι έχουν 67% αναπηρία, δεν έχουν …. Πρόβλημα. Το γράφω όσο πιο όμορφα μπορώ, για να μην εκφραστώ ελεύθερα.

Είναι σα να έλεγε (η δήλωση του αυτή έγινε πριν κάτι χρόνια) πως όσοι έχουν αυτό το ποσοστό, είναι ευτυχισμένοι αφού παίρνουν κάποιο επίδομα, λες και προτιμούν το όποιο επίδομα, από την υγεία τους.

Και ο κύριος αυτός, σήμερα είναι Βουλευτής…….

Περιμένουμε λοιπόν, να δούμε αν θα αλλάξει κάτι.

Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *