3 ενδείξεις ότι χρειάζεσαι περισσότερες βιταμίνες

Σίγουρα η ψυχολογία σου είναι βασικός παράγοντας του πώς ξυπνάς κάθε πρωί και με τι διάθεση αντιμετωπίζεις τη ζωή, αλλά πρέπει να…
γνωρίζεις πως και η δυσλειτουργία ή τα οργανικά προβλήματα του κορμιού σου που οφείλονται σε έλλειψη βιταμινών και θρεπτικών ουσιών, μπορούν να σε κάνουν να νιώθεις εξίσου χάλια με το να σε έχει παρατήσει ο έρωτας της ζωής σου.

Απλά αυτό με τις βιταμίνες είναι κάτι που μπορείς να διορθώσεις. Κάνε, λοιπόν, τις σωστές διατροφικές επιλογές ώστε να έχεις φροντίσει να λειτουργεί καλά το μέσα σου και να μπορείς να διαχειριστείς απερίσπαστη ό,τι άλλο προκύψει.

Ακολουθούν τρία σημάδια που θα πρέπει να σε παραξενέψουν και κυρίως να σε κάνουν να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες προκειμένου να δεις βελτίωση στο πώς νιώθεις.

1. Τα νύχια σου είναι εύθραυστα
Τα εύθραυστα νύχια είναι μία ένδειξη ότι το σώμα σου έχει χαμηλό μεταλλικό σίδηρο, έλλειψη που κάνει αρκετά μέρη του σώματος να δείχνουν χλωμά και να είναι αδύναμα. Οι γυναίκες με βαριά εμμηνορροϊκή αιμορραγία διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανεπάρκειας σιδήρου. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει λύση. Το σώμα σου απορροφά καλύτερα το ζωικό σίδηρο, το οποίο βρίσκεται στο κρέας, τα πουλερικά και τα θαλασσινά. Συνδύασε χορτοφαγικές πηγές σιδήρου, όπως σπανάκι ή ρεβίθια, με εσπεριδοειδή ή άλλα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη C για να αυξήσεις την απορρόφηση.

2. Έχεις κράμπες στα πόδια
Το σώμα σου χρειάζεται κάλιο για την δημιουργία μυών και πρωτεϊνών. Μια βουτιά στα επίπεδα του μετάλλου αυτού, μπορεί να προκαλέσει μυϊκές κράμπες, που συχνά εμφανίζονται στην περιοχή των γαμπών. Η ανεπάρκεια του καλίου συνήθως προκαλείται από την υπερβολική εφίδρωση, τη διάρροια, τον εμετό και την απώλεια υγρών. Βασικές πηγές καλίου είναι τρόφιμα όπως γλυκοπατάτα, μπανάνα, αβοκάντο και νερό από καρύδα.

3. Νιώθεις κουρασμένη συνέχεια
Αν καπνίζεις, έχεις τρεις φορές περισσότερο πιθανότητα να έχεις ανεπάρκεια βιταμίνης C, σύμφωνα με έρευνα του American Journal of Clinical Nutrition. Μην αγνοήσεις το ότι μπορεί να είσαι ευέξαπτη ή κουρασμένη όλη την ώρα, αφού είναι από τις σημαντικότερες ενδείξεις της έλλειψης αυτής της βιταμίνης. Τα εσπεριδοειδή, το πεπόνι, το ακτινίδιο, ο ανανάς, οι ντομάτες, το σπανάκι, οι πιπεριές και το μπρόκολο είναι εξαιρετικές πηγές για να αναπληρώσεις τα πεσμένα επίπεδά της στον οργανισμό σου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *