3 συμβουλές για να βάλετε το ψυγείο σας στη σωστή θέση

Είτε έχετε τοποθετήσει ήδη το ψυγείο στην κουζίνας, είτε τώρα μετακομίζετε και ανακαινίζετε την κουζίνα σας, πρέπει να έχετε…
πάντα στο νου σας τα 3 βασικά στοιχεία που καθορίζουν την σωστή θέση για το ψυγείο μέσα στον χώρο.

Δείτε αναλυτικά τι πρέπει να προσέξετε και φροντίστε, έτσι ώστε να βάλετε το ψυγείο στη θέση που του αναλογεί για την καλύτερη δική σας εξυπηρέτηση και ευκολία.

Αποφύγετε την επαφή με τον ήλιο

Κάποιες φορές είναι δύσκολο να αποφύγετε την απευθείας επαφή του ψυγείου με τις ακτίνες του ηλίου λόγω του σχεδιασμού της κουζίνας. Όμως, όσο περιορισμένο χώρο κι αν έχετε, φροντίστε, όσο το δυνατόν γίνεται, να βάλετε το ψυγείο στην πιο σκοτεινή πλευρά του χώρου και μακριά από παράθυρα και πόρτες με τζαμαρία.

Προσέξτε τους αεραγωγούς θερμότητας

Φροντίστε να μην τοποθετήσετε το ψυγείο δίπλα στο καλοριφέρ και σε οποιαδήποτε άλλη πηγή θερμότητας, όπως τις εστίες της κουζίνας. Αν το έχετε τοποθετήσει ήδη σε μια τέτοια τοποθεσία πρέπει να γνωρίζετε ότι το καλοριφέρ σας και οποιαδήποτε άλλη πηγή θερμότητας βρίσκεται κοντά είναι ικανή να ανεβάζει τη θερμοκρασία του ψυγείου με αποτέλεσμα να μην διατηρούνται στις ιδανικές συνθήκες τα τρόφιμα που έχετε αποθηκεύσει στο εσωτερικό του. Επιπλέον, το ψυγείο σε αυτήν την περίπτωση λειτουργεί καταναλώνοντας τη διπλάσια ενέργεια για να ανακτήσει και πάλι τη θερμοκρασία που πρέπει, κάτι το οποίο δεν συμφέρει ούτε το περιβάλλον, ούτε το πορτοφόλι σας.

Δώστε σημασία στο τρίγωνο «ψυγείο-νεροχύτης-φούρνος»

Όταν τοποθετείτε το ψυγείο σας, συνήθως δεν σας περνά από το μυαλό ότι, όταν μαγειρεύετε θέλετε να έχετε ελεύθερο χώρο για να κινείστε ανάμεσα στους πάγκους, τον νεροχύτη, τον φούρνο της κουζίνας και παράλληλα εύκολη πρόσβαση στο ψυγείο για μεγαλύτερη άνεση. Οπότε για να μην να δυσκολεύεστε κάθε φορά που ετοιμάζετε ένα γεύμα, μεταφέρετε πιάτα από και προς το νεροχύτη και τον φούρνο ή θέλετε να προμηθευτείτε ένα συστατικό ή υλικό από το ψυγείο, φροντίστε να τοποθετήσετε το ψυγείο σας δεξιά ή αριστερά από τον νεροχύτη και σε κοντινή απόσταση για να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ανοίγετε την πόρτα του με το χέρι σας. Η ιδανική θέση για τον φούρνο είναι απέναντι από τον νεροχύτη και μακριά από το ψυγείο, καθώς η θερμότητα που θα εκπέμπει, όταν είναι αναμμένος, μπορεί να επηρεάσει τη σωστή λειτουργία του ψυγείου.

Extra Tip: Εάν το ψυγείο σας είναι εντοιχισμένο μέσα στα ντουλάπια, τότε πρέπει να φροντίσετε να υπάρχει ελεύθερος χώρος ανάμεσα σε αυτό και τα ντουλάπια. Είναι απαραίτητο να αφήσετε επαρκή χώρο για αερισμό γύρω από το ψυγείο σας, όταν το εγκαταστήσετε, γιατί αλλιώς δεν θα λειτουργεί σωστά. Το ελάχιστο κενό που μπορείτε να αφήσετε για τον αερισμό της συσκευής είναι 20 mm στις δύο πλευρές δεξιά και αριστερά του ψυγείου, 30 mm στο πίσω μέρος του ψυγείου ανάμεσα στον τοίχο και το ψυγείο και 50 mm ακριβώς πάνω από το ψυγείο.

Αν έχετε προβληματιστεί και σκέφτεστε να αλλάξετε τη θέση του ψυγείου σας, γιατί θεωρείτε πως δεν είναι η σωστή, και, ακόμα, αναρωτιέστε ποιο είναι το κατάλληλο σημείο, τότε απλά αναρωτηθείτε, αν η νέα θέση που σκέφτεστε να το τοποθετήσετε είναι αυτή που θα σας βολεύει και θα σας εξοικονομεί χρόνο κάθε φορά που μαγειρεύετε και κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του και το χρησιμοποιείτε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *