Ντάισελμπλουμ: Δεν αποκλείεται 3ο πακέτο στήριξης

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι το ύψος της βοήθειας θα είναι δυνατόν να καθοριστεί μετά το καλοκαίρι. «Πόσα χρήματα θα χρειαστεί η Ελλάδα και σε ποιο επίπεδο θα κινείται η νέα βοήθεια θα αποφασιστεί μετά το καλοκαίρι» τόνισε.

Μιλώντας σε ολλανδική τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Ντεϊσελμπλούμ τόνισε ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

«Αν η Ελλάδα κληθεί να το χρηματοδοτήσει τότε το επιτόκιο θα κυμαίνεται γύρω στο 6% με 7%, γεγονός που καθιστά την εξυπηρέτησή του σχεδόν αδύνατη» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Για να επιτευχθεί μείωση του επιτοκίου η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω την οικονομία της ή να λάβει νέα βοήθεια, επισήμανε.

Πάντως, τόνισε ότι η οικονομία της Ελλάδας βαίνει καλύτερα και καταγράφεται ανάπτυξη, ενώ το κόστος εργασίας είναι χαμηλότερο, οπότε η ελληνική οικονομία γίνεται περισσότερο ανταγωνιστική.

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας αποτελεί βασικό ζητούμενο επανέλαβε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο προϋπολογισμός της χώρας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, ενώ μιλώντας για τα θετικά στοιχεία της πορείας της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε στην δυναμική ανάπτυξη, που παρουσιάζει ο τουρισμός.

Πηγή: tovima.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *