30 ομάδες σε 30 ημέρες: Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

Το Sport24.gr συνεχίζει την παρουσίαση των 30 ομάδων του ΝΒΑ και των καλοκαιρινών πεπραγμένων τους ενόψει της σεζόν 2019/20. Σήμερα είναι η σειρά των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Με τον θόρυβο της Free Agency να έχει κοπάσει και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.gr κάνει τον πρώτο απολογισμό της off season για τις 30 ομάδες του ΝΒΑ ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2019/20.

Οι ομάδες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά και με βάση το αμερικανικό αλφάβητο. Σειρά έχουν σήμερα οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, οι οποίοι συνέχισαν και αυτό το καλοκαίρι να χτίζουν την ομάδα τους γύρω από το περιφερειακό δίδυμο που συνθέτουν τα τελευταία έξι χρόνια στο Ορεγκον οι Ντέιμιαν Λίλαρντ και Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, τους οποίους έδεσαν μάλιστα με νέα συμβόλαια φέτος.

Διαβάστε παρακάτω το προφίλ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς:

Το ρεκόρ τους τη σεζόν 2018/19: 53-29

Έμειναν: Ντέιμιαν Λίλαρντ, Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, Γιουσούφ Νούρκιτς, Ζακ Κόλινς, Ρόντνι Χουντ, Σκαλ Λαμπισιέρ, Γκάρι Τρεντ, Ανφέρνι Σίμονς.

Έφυγαν: Αλ-Φαρούκ Αμίνου (free agent – Μάτζικ), Ένες Κάντερ (free agent – Σέλτικς), Μορίς Χάρκλες (ανταλλαγή – Κλίπερς), Έβαν Τέρνερ (ανταλλαγή – Χοκς), Σεθ Κάρι (free agent – Μάβερικς), Μάιερς Λέοναρντ (ανταλλαγή – Χιτ), Τζέικ Λέιμαν (free agent – Τίμπεργουλβς).

Ήρθαν: Χασάν Γουάιτσαϊντ (ανταλλαγή – Χιτ), Κεντ Μπέιζμορ (ανταλλαγή – Χοκς), Αντονι Τόλιβερ (free agent – Τίμπεργουλβς), Μάριο Χεζόνια (free agent – Νικς), Πάου Γκασόλ (free agent – Μπακς), Νασίρ Λιτλ (Draft), Τζέιλεν Χορντ (free agent – two way συμβόλαιο).

Καλύτερη προσθήκη: Χασάν Γουάιτσαϊντ

Μεγαλύτερη απώλεια: Αλ-Φαρούκ Αμίνου

Τι έκαναν πέρυσι: Πήγαν παραπέρα. Έκαναν το βήμα παραπάνω που έψαχναν εδώ και χρόνια. Οι Μπλέιζερς σημείωσαν 53 νίκες στην κανονική περίοδο (τις περισσότερες από τη σεζόν 2013/14) και στα Playoffs απέκλεισαν διαδοχικά την Οκλαχόμα Σίτι και το Ντένβερ, φτάνοντας στους δυτικούς τελικούς για πρώτη φορά έπειτα από 19 χρόνια. Από το 2000 είχε να προχωρήσει τόσο μακριά το Πόρτλαντ.

Βέβαια, στους τελικούς της Δύσης η ομάδα του Τέρι Στοτς έγραψε ιστορία. Από την ανάποδη. Οι Μπλέιζερς έγιναν η πρώτη ομάδα τα τελευταία 20 χρόνια που έχασε τρεις σερί αγώνες Playoffs, παρότι προηγήθηκε σε όλους με 17+ πόντους διαφορά. Το sweep από τους Γουόριορς σαφώς και αδικεί το Πόρτλαντ, το οποίο έφτασε μέχρι εκεί χωρίς τον βασικό του σέντερ, τον Γιουσούφ Νούρκιτς, που τραυματίστηκε σοβαρά τον Μάρτιο.

Τι θέλουν να κάνουν φέτος: Οι Μπλέιζερς δεν μένουν στην πολύ καλή περσινή πορεία. Θέλουν κι άλλα. Γι αυτό το λόγο αποφάσισαν να κάνουν ολικό… λίφτινγκ στον πάγκο τους αυτό το καλοκαίρι, αφού κράτησαν ουσιαστικά μόνο δύο αναπληρωματικούς από το περσινό rotation (Κόλινς και Χουντ) και πρόσθεσαν τους Αντονι Τόλιβερ, Μάριο Χεζόνια, Πάου Γκασόλ και Χασάν Γουάιτσαϊντ.

Ο τελευταίος είναι και ο παράγοντας Χ της νέας σεζόν για το Πόρτλαντ, καθώς θα καλύψει το κενό του Νούρκιτς στην αρχική πεντάδα μέχρι τον Φεβρουάριο, τότε που ο Βόσνιος σέντερ αναμένεται να επιστρέψει. Οι Μπλέιζερς θα είναι καλύτεροι στην λόου ποστ άμυνα με την προσθήκη του Γουάιτσαϊντ, θα πρέπει όμως να αναπληρώσουν (αμυντικά) και την απώλεια των Αμίνου, Χάρκλες.

Το ιδανικό σενάριο: Ο Γουάιτσαϊντ θα αποδειχτεί αμυντικός ογκόλιθος και οι Μπλέιζερς ούτε που θα καταλάβουν την απουσία του Νούρκιτς. Ο Μπέιζμορ θα δώσει μία έξτρα σταθερή επιθετική λύση στην θέση "3" και οι Λίλαρντ – ΜακΚόλουμ θα συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν πέρυσι. Λίγες ομάδες θα βάζουν περισσότερα τρίποντα τη νέα χρονιά από τους Μπλέιζερς, οι οποίοι θα κάνουν πάλι 50+ νίκες και θα επιστρέψουν στους δυτικούς τελικούς.

Το χειρότερο σενάριο: Η απουσία του Αμίνου στην άμυνα θα αποδειχτεί τεράστια, ο Γουάιτσαϊντ δεν θα γίνει ποτέ ο αντί-Νούρκιτς που οραματιζόταν ο Τέρι Στος και οι Μπλέιζερς ναι μεν θα σκοράρουν με ευκολία, αλλά θα δέχονται και 105-110 πόντους κάθε βράδυ. Ο ανακαινισμένος πάγκος θα αποδειχτεί κατώτερος του περσινού και το Πόρτλαντ θα δυσκολευτεί ακόμα και να μπει στα Playoffs.

Το depth chart:

PG: Ντέιμιαν Λίλαρντ, Ανφέρνι Σίμονς

SG: Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, Μάριο Χεζόνια, Γκάρι Τρεντ

SF: Κεντ Μπέιζμορ, Ρόντνι Χουντ, Νασίρ Λιτλ, Τζέιλεν Χορντ (two way συμβόλαιο)

PF: Ζακ Κόλινς, Αντονι Τόλιβερ, Σκαλ Λαμπισιέρ

C: Χασάν Γουάιτσαϊντ, Πάου Γκασόλ, Γιουσούφ Νούρκιτς

Ποια ομάδα ακολουθεί: Σακραμέντο Κινγκς

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

Μπρούκλιν Νετς

Σάρλοτ Χόρνετς

Σικάγο Μπουλς

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ντάλας Μάβερικς

Ντένβερ Νάγκετς

Ντιτρόιτ Πίστονς

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Χιούστον Ρόκετς

Ιντιάνα Πέισερς

Λ.Α Κλίπερς

Λ.Α Λέικερς

Μέμφις Γκρίζλις

Μαϊάμι Χιτ

Μιλγουόκι Μπακς

Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Νιου Όρλεανς Πέλικανς

Νιου Γιορκ Νικς

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Ορλάντο Μάτζικ

Φιλαντέλφια 76ερς

Φοίνιξ Σανς

Photo credits: AP Photo/Steve Dykes, AP Photo/Brynn Anderson

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *