Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 30-11-2014

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη βορειοδυτική και βόρεια χώρα, στη Θεσσαλία και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου…
λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για σημαντική μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 17 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα ηεπιρωτικά και από 12 έως 19 στα νησιά Αιγαίου, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και τοπικά στο Κρητικό ισχυροί 6 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι και μετά στα βορειότερα πελάγη θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στα βόρεια τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, 7 μποφόρ.

Συννεφιασμένο καιρό με περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι ανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Πηγη:meteo.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *