Νοέμβριος 30, 2018

Select your Top Menu from wp menus

Το 30% των Βρετανών θέλει συμμαχία Κάμερον-Φάρατζ

Σχεδόν το ένα τρίτο των συντηρητικών ψηφοφόρων της χώρας τάσσεται υπέρ μιας συμμαχίας με το εθνικιστικό κόμμα UKIP, αν το κόμμα τους δεν καταφέρει να κερδίσει την
απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2015, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του TNS UK, το 30% των ψηφοφόρων του Συντηρητικού Κόμματος θα υποστήριζε μια συμμαχία με το UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ, το οποίο κέρδισε τις ευρωεκλογές, αν το κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον δεν καταφέρει να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Μετά τις ευρωεκλογές ο Κάμερον είχε απορρίψει το ενδεχόμενο οποιασδήποτε συμμαχίας με το UKIP στις βουλευτικές εκλογές του 2015. «Δεν κάνουμε συμφωνίες. Οι συντηρητικοί υποψήφιοι θα παρουσιαστούν ως συντηρητικοί, θα πολεμήσουν ως συντηρητικοί και ελπίζω θα θριαμβεύσουν ως συντηρητικοί», είχε πει.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.191 ενηλίκων, δείχνει επίσης ότι οι συντηρητικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν και μια ανανέωση της τρέχουσας συμμαχίας με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαριθμήσουν εξάλλου τις δέκα πιο σημαντικές πολιτικές του Κάμερον και η υπόσχεσή του να οργανώσει δημοψήφισμα το 2017 για την θέση της Βρετανίας στην ΕΕ βρέθηκε στην τελευταία θέση με 28%.

Όσον αφορά τις βουλευτικές εκλογές, το Εργατικό Κόμμα εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 36% της πρόθεσης ψήφου μπροστά από τους Συντηρητικούς (29%) , το UKIP (19%) και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες (7%).

«Αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι είναι πιθανό κανένα κόμμα να μην εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία στις επόμενες εκλογές», σχολίασε η Μισέλ Χάρισον, η γενική διευθύντρια του TNS UK.

«Αν και είναι εντυπωσιακό να βλέπει κανείς το μεγάλο ποσοστό των υποστηρικτών των Συντηρητικών που τάσσεται υπέρ μιας συμμαχίας με το UKIP, είναι ένα ερώτημα αν η πιθανότητα αυτή μπορεί να είναι μια βιώσιμη λύση στις επόμενες εκλογές», πρόσθεσε.

Loading...

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading...