Εκδόθηκε το δελτίο τιμών φαρμάκων – 30 νέα πρωτότυπα & 705 γενόσημα στην αγορά

Με καινούρια φάρμακα τα οποία κυκλοφορούν για πρώτη φορά στην αγορά, κάνει ποδαρικό η νέα χρονιά, αφού ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης εξέδωσε το τελευταίο δελτίο τιμών φαρμάκων του 2014 το οποίο τίθεται σε ισχύ από τις 30 Δεκεμβρίου.

Το δελτίο τιμών, αφορά σε 30 νέα πρωτότυπα φάρμακα και 705 γενόσημα τα οποία κυκλοφορούν για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά. Ωστόσο η θετική λίστα με την οποία θα αποζημιώνονται δηλαδή τα σκευάσματα αυτά, θα καθυστερήσει να εκδοθεί, ενώ πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, κάνουν λόγο για τις 10 Ιανουαρίου.
Να σημειωθεί επίσης ότι οι επικεφαλής των επιχειρήσεων αναμένουν και σειρά διορθώσεων από το προηγούμενο δελτίο τιμών του Αυγούστου, καθώς έχουν καταθέσει πολλές ενστάσεις αναφορικά με λάθος τιμές που έχουν δοθεί σε αρκετά σκευάσματα.
Όμως με τις αιφνίδιες πολιτικές εξελίξεις πουν χτύπησαν την πόρτα της Ελλάδας, είναι μάλλον άγνωστο πότε θα εκδοθεί δελτίο που θα συμπεριλάβει τις διορθώσεις αυτές, όπως άγνωστο είναι εάν θα πραγματοποιηθεί τελικά η ανατιμολόγηση όλων των σκευασμάτων εντός του Ιανουαρίου. Παραδοσιακά ανατιμολόγηση στα φάρμακα γίνεται δύο φορές τον χρόνο, Ιανουάριο και Ιούλιο. Με τις πρόωρες εκλογές ωστόσο στις 25 Ιανουαρίου, είναι πολύ πιθανό, η διαδικασία αυτή να αργήσει.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *