Ξεκίνησε η πορεία του στρατού.30.000 Ιρακινοί βαδίζουν προς το Τικρίτ.

Ξεκίνησε η πορεία του στρατού.30.000 Ιρακινοί βαδίζουν προς το Τικρίτ…

Σκοπεύουν να ανακαταλάβουν την πόλη, πριν αποπειραθούν να επιτεθούν στη Μοσούλη
Το είπε και το έκανε η ιρακινή πολεμική δύναμη, χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο. Μια δύναμη της τάξης των 30.000 στρατιωτών αποτελούμενη και από Σιίτες πολεμιστές εκτός από τους Σουνίτες ενστόλους, προέλασε το πρωί της Δευτέρας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, αρχίζοντας από τη γενέτειρα του Σαντάμ Χουσεΐν.

Ογδόντα μίλια βορειοδυτικά της Βαγδάτης, στο Τικρίτ, η μεγάλη αυτή στρατιωτική δύναμη, ξεκίνησε την επιχείρηση ανακατάληψης των εδαφών που τελούν υπό τον έλεγχο των Χαρτζιτών του ISIS, αποσκοπώντας, εν τέλει, στην εκδίωξη τους από τη Μοσούλη, στην οποία έχουν εγκατασταθεί για τα καλά.

Ο στρατηγός Αμπντούλ-Ουαχάμπ αλ-Σαάντι, τοπικός στρατιωτικός διοικητής, είπε στην ιρακινή τηλεόραση, πως η επίθεση πηγαίνει όπως είχε σχεδιαστεί, τονίζοντας πως η ιρακινή δύναμη, σκοπεύει να μετατρέψει το Τικρίτ «σε έναν τάφο για όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου, η ανακατάληψη του Τικρίτ, σε πρώτη φάση, αποτελεί κίνηση ζωτικής σημασίας, καθώς η επιτυχία αυτής της αποστολής θα θέσει γερές βάσεις για την ανάκτηση του ελέγχου, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Μοσούλη.

Το Τικρίτ βρίσκεται ανάμεσα στη Μοσούλη και τη Βαγδάτη, απέχει μόλις τρεις ώρες από τη Μοσούλη και πλέον, όπως δήλωσε και ο νέος πρωθυπουργός στους στρατιώτες, σε επίσκεψή του την παραμονή της έναρξης της επιχείρησης, «έφτασε η ώρα μηδέν» για την κατάληψή του, κάτι που θα δημιουργήσει ένα νέο σημείο εξορμήσεων, πιο κοντά στο άντρο των μελών του Ισλαμικού Κράτους.

«Σήμερα με τη βοήθεια του Θεού, ξεκινάμε μια σημαντική στρατιωτική εκστρατεία απελευθέρωσης των κατοίκων της επαρχίας Σαλαχουντίν που περιλαμβάνει τις πόλεις Σαμάρα, Ντουλουίγια, Μπαλάντ, Ντουζαΐλ, αλ-Αλάμ, αλ-Ντορ και Τικρίτ. Στόχος μας είναι να ελευθερώσουμε τους ανθρώπους, από την καταπίεση και την τρομοκρατία των Daesh» είπε ο πρωθυπουργός χρησιμοποιώντας την αραβική ονομασία του ISIS.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *