ΕΚΤΑΚΤΟ: Αναγνώρισε οχυρώσεις και θέσεις α/α όπλων τουρκικό ελικόπτερο στην Κω – Πέταξε 300 μ. πάνω από το έδαφος!

Toυρκικό ελικόπτερο ηλεκτρονικού πολέμου και ανθυποβρυχιακών αποστολών ΑΒ-412 εισέβαλε στις 11.08 στην Ελλάδα και πέταξε πάνω από την Κω, ενώ σε αναχαίτισή του έσπευδαν ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Το ελικόπτερο προσέγγισε σε πολύ μικρό ύψος για να μην γίνει αντιληπτό από τα ραντάρ και όταν έφτασε στην Κω πέταξε στα 300 μέτρα περίπου επάνω από τις ανατολικές περιοχές του νησιού, όπου και παρέμεινε περίπου πέντε λεπτά, καταγράφοντας τις οχυρώσεις των Τμημάτων Εθνοφρουράς που καλύπτουν την περιοχή.

Τα ελληνικά μαχητικά πρόλαβαν το ελικόπτερο την ώρα που αποχωρούσε, το εγκλώβισαν με τα ραντάρ τους και θα μπορούσαν να το είχαν καταρρίψει, αλλά το επεισόδιο έληξε εκεί.

Είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζουν κάτι τέτοιο οι Τούρκοι μετά το περσινό επεισόδιο στην Κάλυμνο.

Eλικόπτερα του τύπου διαθέτουν τόσο το τουρκικό Ναυτικό όσο και η Ακτοφυλακή, που στην Τουρκία πλέον έχει μετατραπεί σε ένα “ελαφρύ” Πολεμικό Ναυτικό με μεγάλα οπλισμένα πλοία, αεροσκάφη, πυραυλοφόρα σκάφη κλπ.

Πέρσι το Φεβρουάριο σε μία κίνηση που μπορούσε να προκαλέσει πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών, όπως παραδέχθηκε δημοσίως ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ.Αβραμόπουλος, οι Τούρκοι έστειλαν ένα ελικόπτερο των ειδικών δυνάμεων, έμφορτο με προσωπικό στην Κάλυμνο το οποίο μάλιστα κατά ορισμένες πηγές προσγειώθηκε στο νησί.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *