Μήπως απαξιώνοντας τους 300 βουλευτές εξηπηρετούμε ανθελληνικούς σκοπούς αν αγνοία μας?

Λυπάμαι αγαπητοί μου φίλοι και συμπολίτες αλλά δεν θα συμφωνήσω μαζί σας στην ιδέα να επιζητήσουμε απόσυρση όλων των προνομίων των 300 βουλευτών μας!
Με το πετσοκόψουμε τα «προνόμια» των βουλευτών τους κάνουμε πιο ευάλωτους. Πρέπει να κατανοήσουμε πως όταν κάνουν σωστά την δουλειά τους γίνονται εν δυνάμη στόχοι τρομοκρατικών και άλλων επιθέσεων. Κάθε πλούσιος μεγαλοεργολάβος θα μπορεί να προσλάβει επαγγελματία δολοφόνο αν δεν του «κάνουν τα χατίρια»! Ο αριθμός των 300 δεν είναι μεγάλος αν σκεφτεί κανείς πόσο βασικός θα έπρεπε να είναι ο ρόλος τους.
Συμφωνώ απόλυτα στο γεγονός ότι πρέπει να είναι στην διάθεση της Ελληνικής δικαιοσύνης (τέλος ατιμωρησίας).
Ακόμη περισσότερο μάλιστα  πρέπει να….
απαρνούνται αυτοβούλως του δικαιώματος τους να διαμένουν στο εξωτερικό για να είναι πάντα και άμεσα στην διάθεση της Ελληνικής δικαιοσύνης αν τυχόν χρειαστεί.
Πρέπει να απαγορεύετε συγγενείς τους μέχρι και 3ου βαθμού να ασχολούνται με τα κοινά για να μειώσουμε τις πιθανότητες οικογενειοκρατίας.
Πρέπει επίσης να ποινικοποιηθεί η συμμετοχή των πολιτικών προσώπων και δημόσιων λειτουργών (βουλευτών υπουργών γενικών διευθυντών και συμβούλων τους) σε αμφίβολης προέλευσης συλλόγους και λέσχες (Μπίλντεμπεργκ, μασονικά τάγματα, κλπ) η σε διοικητικά σχήματα εταιριών και τραπεζών γνωστών για την αντεθνική τους ή άλλη παράνομη δράση. Σε περίπτωση παράβασης βαρύτατες ποινές (άνω 10 ετών φυλάκιση, δήμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας αυτών αλλά και των οικογενειών τους).
Παραδειγματική τιμωρία όσον εκ του λαού κατηγορούν κάποιον πολιτικό χωρίς πραγματική αιτία (διασυρμός, συκοφαντία). Πρέπει να έχουν μια θέση στην καρδιά μας για το γεγονός ότι θυσιάζουν ατομικές ελευθερίες για το κοινό καλό. Φυσικά μέχρι της αποδείξεως του αντιθέτου από το δικαστήριο. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για να βγούμε από τον κύκλο του διαβόλου στον οποίο έχουμε περιέλθει.. Βρίζοντας σταθερά τους βουλευτές απλώς τους ωθούμε σε παραβατική συμπεριφορά. Πρέπει να τους τιμούμε τόσο ώστε να αισθάνονται εξαιρετικά άσχημα όταν ριψοκινδυνεύουν με πράξεις και ενέργειες που στρέφονται κατά του συνόλου και της πατρίδας.
Ποινικοποίηση με βαρύτατες ποινές αιτήματος ρουσφετιών ή οποιασδήποτε άλλης απόπειρας εξαγοράς ή χρηματισμού τόσο για τον πολιτικό όσο και για τον πολίτη.
Να επιλέγουμε για την θέση του υπηρέτη των κοινών ανθρώπους αρίστους τιθασεύοντας τον εγωισμό μας που μας ωθεί να ψηφίζουμε ιταμούς (σούργελα) για να αισθανόμαστε καλύτερα όταν υποσυνείδητα συγκρινόμαστε μαζί τους (Το ψυχολογικό φαινόμενο της θεαματικότητας των εκπομπών τύπου «Ανίτας Πάνια») .

Ευστάθιος Ματσαρίδης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *