Νοέμβριος 27, 2018

Select your Top Menu from wp menus
Τελευταία Νέα

Γ.Ρωμανιάς: «Οι 31 αξιώσεις των δανειστών για το ασφαλιστικό»

Σε 31 αξιώσεις των δανειστών σχετικά με το ασφαλιστικό αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας σήμερα στο Star. «Δεν έχει αλλάξει τίποτε από αυτά που ζητούσαν για το ασφαλιστικό μέχρι και το τέλος του 2014», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανιά, στις αξιώσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ενοποιήσεις ασφαλιστικών Ταμείων κύριας συντάξεις, η κατάργηση των κατωτάτων ορίων, η διατήρηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, η μείωση των κύριων συντάξεων.

Μετά και από τη χθεσινοβραδινή συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ αποκρυσταλλώθηκε ότι ζητείται με αριθμητικό τρόπο μεταβολές στο ασφαλιστικό, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων. «Δηλαδή ζητούν το 2015 να έχουμε μείωση της δαπάνης για το ασφαλιστικό γύρω στα 900 εκατ. ευρώ, το 2016 η μείωση αυτή θα πάει περίπου στο 1,8 δισ. Σε αυτή τη μείωση της δαπάνης δεν περιλαμβάνονται τα 326 εκατ. από την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος».

Όπως σημείωσε ακόμη, αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε κυρίως επίπτωση στις κύριες συντάξεις. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί αυτές τις αξιώσεις, υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να συζητήσουμε για την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Δεν μπορεί να συζητήσουμε για την κατάργηση των κατωτάτων ορίων. Δεν μπορεί να συζητήσουμε για την περαιτέρω μείωση των κύριων συντάξεων».

Loading...

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading...