Ο Λουκάς των 32 πόντων και ο αρχηγός των 35 λεπτών!

Με τη «ψυχή στο στόμα» λοιπόν ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 απέναντι στον ΠΑΟΚ, απέχει δύο νίκες από τον τελικό, αλλά η εικόνα του προβλημάτισε, με δεδομένο ότι …

στα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν είναι ζητούμενο η πρόκριση, αλλά οι καλές εμφανίσεις που θα τονώσουν την αυτοεποίθηση της ομάδας ενόψει Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε λιγότερο σοβαρός απ’ ό,τι απαιτούσε το παιχνίδι και δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από τους 31 πόντους που δέχτηκε στο πρώτο 10λεπτο.

Ισως να πίστευε πως θα «καθαρίσει» με τη φανέλα, ίσως να νόμιζε πως ο ΠΑΟΚ θα ‘ρθει για βόλτα στην Αθήνα, η ουσία είναι πως χρειάστηκε να δεχτεί 49 πόντους σ’ ένα 20λεπτο για να καταλάβει πως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά απ’ ό,τι πίστευε.

Χρειάστηκε ο Αλβέρτης να δει τον Μαυροκεφαλίδη να κάνει την εμφάνιση της ζωής του και ταυτόχρονα να αφήσει στο παρκέ τον Διαμαντίδη για περισσότερο από 34 λεπτά, απαντώντας έτσι στο… αιώνιο ερώτημα του απλού κόσμου «γιατί ο αρχηγός πρέπει να παίζει σ’ αυτά τα παιχνίδια».

Ο «Φράγκι» πιστώνεται στο 100% την αναγέννηση του Μαυροκεφαλίδη που μοιάζει να είναι άλλος παίκτης απ’ αυτόν που βλέπαμε επί Πεδουλάκη. Με τρομερή αυτοπεποίθηση, σιγουριά σε κάθε του κίνηση, ο διεθνής σέντερ είναι το μεγαλύτερο κέρδος του Παναθηναϊκού από την στιγμή που ο Αλβέρτης αντικατέστησε τον «Αρτζι». Το πόσο πιστεύει πλέον στον εαυτό του φαίνεται από το 11/16 εντός πεδιάς, αλλά και από το… ζογκλερικό καλάθι στο πρώτο ημίχρονο, επιβεβαιώνοντας αυτό που λένε πως τα πάντα πάνε μέσα, όταν ένας παίκτης είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε τους 32 πόντους του Μαυροκεφαλίδη, αλλά θα ΄χε τεράστιο ζήτημα, αν ο Διαμαντίδης δεν βρισκόταν στο παρκέ σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα. Ο αρχηγός ήταν «φρέσκος», βοήθησε τον Μαυροκεφαλίδη, αλλά επί της ουσίας πιστοποίησε αυτό που ξέρουμε πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί χωρίς τον ηγέτη του.

Με τον Ούκιτς να πραγματοποιεί κακή χρονιά, τον Ράιτ να έχει βοηθητικό ρόλο (σ.σ. άλλωστε δεν είναι για παραπάνω) και τον Παππά να μπαίνει στην ομάδα σαν να βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν, ο «Μήτσος» είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητος και θα χρειαστεί να παίζει 35λεπτα από ‘δω και πέρα προκειμένου να μπορέσουν οι «πράσινοι» να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής…

Γενικότερα, δεν με ξάφνιασε το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε απέναντι στον ΠΑΟΚ. Πρώτον και βασικότερο, γιατί ο Μαρκόπουλος είναι ένας πολύ σοβαρός προπονητής που έχει τον τρόπο να παίρνει το μάξιμουμ από τις ομάδες του, βάζοντας δύσκολα στον αντίπαλο και βρίσκοντας τις αδυναμίες αυτές που θα τον κρατήσουν για μεγάλο διάστημα στο παιχνίδι.

Δεύτερον, γιατί είναι στη φύση του Παναθηναϊκού να μπαίνει χαλαρά σε τέτοιου είδους σειρές αγώνες, να σκέφτεται τα επόμενα και να μην ασχολείται ιδιαίτερα μ΄ αυτό που συμβαίνει εκείνη την στιγμή. Θεωρώ δεδομένο πως θα εμφανιστεί διαφορετικός, καλύτερος και πιο σοβαρός στον δεύτερο ημιτελικό, έχοντας πάρει πλέον το «μάθημα» του πρώτου αγώνα.

gazzetta.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *