Στήριξη στην Ζωή για τα δημοσιεύματα από 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στήριξη στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου προσέφεραν με δήλωση τους 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν η επίθεση που δέχθηκε η κυρία Κωνσταντοπούλου «προξενεί οργή και αηδία» και τονίζουν ότι δεν τους προκαλεί έκλπηξη το πρωτοσέλιδο της «νέας Αυριανής» αλλά η σιωπή και η αναπαραγωγή των αθλιοτήτων.

Ολόκληρο το κείμενο των «32» έχει ώς εξής:

“Η σεξιστική, χυδαία και κανιβαλική επίθεση της Κontra Νews ενάντια στη Ζωή Κωνσταντοπούλου μας προξενεί οργή και αηδία. Δεν μας εκπλήσσει, φυσικά, που η «νέα Αυριανή» κυκλοφορεί με ένα τέτοιο πρωτοσέλιδο. Αυτό που μας ανησυχεί είναι η σιωπή, η ανοχή ή –ακόμα χειρότερα– η αναπαραγωγή τέτοιων αθλιοτήτων. Ούτε η κυβέρνηση ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν καμία ανάγκη τέτοιους «φίλους», οι «έπαινοι» των οποίων αποτελούν στίγμα.

Κάποιοι και κάποιες από όσους υπογράφουμε αυτό το κείμενο είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε με τις απόψεις και τους χειρισμούς της Προέδρου της Βουλής· αυτό όμως είναι ζήτημα πολιτικού διαλόγου και αντιπαράθεσης. Ανεξάρτητα λοιπόν από τη συμφωνία ή τη διαφωνία μας στα παραπάνω, όλοι και όλες μας θέλουμε να δηλώσουμε με τον πιο ρητό τρόπο ότι επιθέσεις όπως αυτές της Κontra Νews αλλά και άλλων έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ευτελίζουν την ανθρώπινη και γυναικεία αξιοπρέπεια και καταρρακώνουν τον δημόσιο λόγο: με όρους ακραίου σεξισμού και παθολογικοποίησης ανασύρουν το άθλιο στερεότυπο της «τρελής» και «διαταραγμένης γυναίκας» που τη «μαζεύει» ο άντρας της ή οι γονείς της. Και φυσικά δεν ξεχνάμε ότι ανάλογες σεξιστικές και κανιβαλιστικές επιθέσεις έχουν δεχθεί και άλλα μέλη της κυβέρνησης ή της ΚΟ που δεν είναι τυχαίο που είναι γυναίκες, όπως πρόσφατα η Σία Αναγνωστοπούλου και η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει, σε αυτή την επίθεση που δέχεται, την αμέριστη συμπαράστασή μας. Όπως είπαμε, δεν είναι εδώ η θέση να διατυπώσουμε συμφωνίες ή διαφωνίες με τις απόψεις της. Νιώθουμε όμως την ανάγκη να κάνουμε μια εξαίρεση. Δεν συμφωνούμε με την επίθεση της Ζ. Κωνσταντοπούλου στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Το ήθος και η ευπρέπειά του, αλλά και τα όσα είπε δεν έχουν καμία σχέση με το νοσηρό κλίμα του νεοαυριανισμού που περιγράψαμε.

Σαν αριστερό κόμμα και κυβέρνηση πρέπει να αντιταχθούμε, με τον πιο σαφή τρόπο, στον εξευτελισμό, τον σεξισμό και την ανθρωποφαγία που προσβάλλουν βάναυσα τις αξίες και τον πολιτισμό της Αριστεράς”.

Υπογράφουν οι:

Βάκη Φωτεινή

Διώτη Ηρώ

Θελερίτη Μαρία

Θεοπεφτάτου Αφροδίτη

Ζαχαριάς Κώστας

Ιγγλέζη Κατερίνα

Καββαδία Αννέτα

Κανελλοπούλου Μαρία

Καραγιαννίδης Χρήστος

Καρασαρλίδου Φρόσω

Κατριβάνου Βασιλική

Καρακώστα Εύη

Κάτσης Μάριος

Καφαντάρη Χαρούλα

Κυρίτσης Γιώργος

Κουρεμπές Φάνης

Κωνσταντινέας Πέτρος

Κώτσιας Θωμάς

Λέβα Βασιλική

Μαντάς Χρήστος

Μηταφίδης Τριαντάφυλλος

Μουσταφά Μουσταφά

Ουρσουσίδης Γιώργος

Παπανάτσιου Κατερίνα

Σακελλαρίδης Γαβριήλ

Σιωροπούλου Χρυσούλα

Σκούφα Μπέττυ

Σταματάκη Ελένη

Σταμπουλή Αφροδίτη

Συρίγος Αντώνης

Τζαμακλής Χαρίλαος

Τζήκα-Κωστοπούλου Δανάη

Τζούφη Μερόπη

Ψυχογιός Γιώργος

TO BHMA

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *