Κάντο όπως η Ισπανία: Συγκέντρωσαν 34,8 δισ. ευρώ από τη φορολογική απάτη

Κάντο όπως η Ισπανία: Συγκέντρωσαν 34,8 δισ. ευρώ από τη φορολογική απάτη…

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Προϋπολογισμού, μόνο το περασμένο έτος οι φορολογικές αρχές συγκέντρωσαν 12,3 δισεκ. ευρώ
Σχεδόν 34,8 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2012 κατάφεραν να συγκεντρώσουν από το 2012 οι ισπανικές αρχές χάρη σε ένα πρόγραμμα για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης, δείχνοντας έτσι το δρόμο σε χώρες που αντιμετωπίζουν ανάλογο σοβαρό πρόβλημα, όπως η Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ισπανικό υπουργείο Προϋπολογισμού, μόνο το περασμένο έτος οι φορολογικές αρχές συγκέντρωσαν 12,3 δισεκ. ευρώ, ένα ποσό αυξημένο κατά 12,5% σε σύγκριση με το 2013, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία υπογραμμίζεται πως πρόκειται για «ένα ιστορικό ρεκόρ».

Η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι ενέτεινε τις προσπάθειες της να καταπολεμήσει τη φορολογική απάτη μετά τα τέλη του 2011, όταν η Ισπανία βυθιζόταν στην οικονομική κρίση και κατέγραφε ένα διογκούμενο δημόσιο έλλειμμα, εν μέσω της εφαρμογής ενός ευρέος προγράμματος λιτότητας.

Η ισπανική κυβέρνηση αύξησε έκτοτε τους φορολογικούς ελέγχους, ενώ παράλληλα απαγόρευσε τις πληρωμές και τις συναλλαγές σε μετρητά από τις επιχειρήσεις άνω των 2.500 ευρώ. Παράλληλα, θέσπισε έναν πιο αυστηρό φορολογικό κώδικα, ο οποίος προβλέπει πιο βαριά πρόστιμα για τους φορολογικούς παραβάτες.

Πηγή: skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *