3,5 διοικητικοί υπάλληλοι για 100 φοιτητές

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το συντονιστικό όργανο της συνόδου των πρυτάνεων μετά τη συνάντηση με τον…

υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο αναφέρει πως στα ελληνικά πανεπιστήμια αντιστοιχούν 3,5 διοικητικοί υπάλληλοι ανά 100 φοιτητές τη στιγμή που η διεθνής αναλογία είναι συντριπτικά καλύτερη καθώς από 10 έως 65 υπάλληλοι αντιστοιχούν ανά 100 φοιτητές.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «Με αυτά τα δεδομένα εξηγήσαμε στον Υπουργό ότι ο αριθμός των 1.500 υποτιθέμενων πλεοναζόντων διοικητικών υπαλλήλων δεν έχει προκύψει από καμία αξιολόγηση, δεν είναι αιτιολογημένος και επομένως δεν μπορεί να είναι αποδεκτός».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι πρυτάνεις υπογράμμισαν στον κ. Αρβανιτόπουλο πως τα πανεπιστήμια επιδιώκουν την αξιολόγηση των δομών τους αλλά η διαδικασία αυτή απαιτεί δόκιμη μεθοδολογία, χρόνο και πόρους.

Όπως είπαν όμως «Τα πανεπιστήμια, ανταποκρίνονται στην υποβολή των σχεδίων αξιολόγησης, όπως αυτά ζητήθηκαν πρόσφατα από το Υπουργείο και στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που ζητήθηκαν». Εκτός από το θέμα με τους διοικητικούς υπαλλήλους οι πρυτάνεις ενημέρωσαν τον κ. Αρβανιτόπουλο, ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια κατατάσσονται μεταξύ των κορυφαίων του κόσμου. Τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «Παρά την οικονομική κρίση και τις μεγάλες ελλείψεις των ελληνικών ΑΕΙ σε προσωπικό και υποδομές, τα ελληνικά πανεπιστήμια εξακολουθούν να διακρίνονται συνεχώς χάρη στον πατριωτισμό των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτά».

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου θα γίνει έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων στο Λαύριο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *