Νοέμβριος 27, 2018

Select your Top Menu from wp menus

Ιταλία: Ο δήμαρχος της Βενετίας μεταξύ 35 συλληφθέντων για μίζες

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, έχει ζητηθεί και η άδεια του κοινοβουλίου για την σύλληψη του πρώην περιφερειάρχη του Βένετο και πρώην υπουργού πολιτισμού της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι Τζανκάρλο Γκαλάν.

Οι συλληφθέντες (τοπικά στελέχη της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς) κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, διαφθορά και υπεξαίρεση. Στην φυλακή, μεταξύ των άλλων, οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος του τομέα υποδομών της περιφέρειας Βένετο, Ρενάτο Κίσσο, ο περιφερειακός σύμβουλος Τζαμπιέρο Μαρκέζε και δυο γνωστοί επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής της Βενετίας.

Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Κορριέρε Ντέλλα Σέρα και η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai αναφέρουν ότι είχαν δημιουργηθεί ειδικοί τραπεζικοί λογαριασμοί στον ‘Αγιο Μαρίνο, από τους οποίους αποστέλλονταν χρήματα σε παράκτιους λογαριασμούς που φέρονται να ανήκαν σε μέρος των συλληφθέντων.

Τα έως τώρα εμβάσματα, σύμφωνα με πληροφορίες, αγγίζουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Θα πρέπει να γίνει γνωστό, τώρα, με ποιο τρόπο οι συλληφθέντες παρενέβαιναν στα έργα για την δημιουργία των πλωτών φραγμάτων Mose, που αναμένεται να προστατέψουν την Βενετία, αρχίζοντας από το 2016, απ’ το
γνωστό φαινόμενο της παλίρροιας.
Στην έρευνα της εισαγγελίας της Βενετίας και της οικονομικής αστυνομίας ενέχονται, συνολικά, 100 άτομα.

Loading...

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading...