Νοέμβριος 26, 2018

Select your Top Menu from wp menus

35χρονη φόρεσε στενό τζιν – Περπάτησε μετά από 4 μέρες!

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι τα πολύ στενά τζιν (skinny jeans) μπορούν να βλάψουν σοβαρά την υγεία με πρόσφατο παράδειγμα την συγκλονιστική περιπέτεια υγείας μιας 35χρονης…
Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι γιατροί για να προειδοποιήσουν για τις επιπτώσεις στην υγεία που μπορεί να έχει ένα τόσο στενό παντελόνι φέρνουν το παράδειγμα μιας 35χρονης γυναίκας στη Βρετανία που πέρασε τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο, με ορό, καθώς… κατέρρευσε λόγω το sknny jean που φορούσε.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που την ανέλαβαν, η γυναίκα είχε υποστεί το «σύνδρομο του θαλάμου», μια βλάβη των νευρών και των μυών στις γάμπες που προκαλείται από τα πολύ στενά τζιν.

Καθώς τη χτύπησε το σύνδρομο αυτό, οι αστράγαλοί της αποδυναμώθηκαν με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σταθεί όρθια αλλά, να πρηστούν οι γάμπες της και να μην μπορεί να βγάλει το παντελόνι της.

Συγκεκριμένα, η νεαρή άρχισε να αισθάνεται όλο και πιο άβολα καθώς ένιωθε ότι την έσφιγγε το τζιν της. Αργότερα ένιωσε ένα μούδιασμα και άρχισε να δυσκολεύεται να περπατήσει. Σκόνταψε, έπεσε και δεν κατάφερε να σηκωθεί μόνη της, μένοντας στο έδαφος για ώρες, μέχρι να την βρουν. Και αυτό γιατί δεν μπορούσε να κουνήσει καθόλου τους αστραγάλους της ή τα δάχτυλα των ποδιών της καθώς τα κάτω άκρα της ήταν εντελώς μουδιασμένα.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το τζιν της είχε μειώσει δραστικά την παροχή αίματος στους μύες των ποδιών της προκαλώντας τη διόγκωσή τους και συνεπώς τη συμπίεση ορισμένων νεύρων.

Η 35χρονη, χρειάστηκε να νοσηλευτεί επί τέσσερις ημέρες, με ορό, προκειμένου να είναι σε θέση και πάλι να σταθεί ξανά στα πόδια της, ενώ πέρασε πολύ καιρός μέχρι να μπορεί να περπατήσει κανονικά.

Το συμβάν αυτό είναι μοναδικό και δεν έχει αναφερθεί κάποιο άλλο παρόμοιο από skinny jeans, σημειώνει το Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry, ενώ οι ερευνητές του Βασιλικού Νοσοκομείου της Αδελαΐδας σημειώνουν: «Η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί μια νέα νευρολογική επιπλοκή όσων φορούν στενά τζιν, ενώ στην έρευνα δεν σημειώνει η μάρκα του παντελονιού».

Ωστόσο, τα skinny jeans έχουν συνδεθεί και με μια άλλη πάθηση που ονομάζεται meralgia parasthetica, το μούδιασμα που προκαλείται από την πίεση στο νεύρο που υπάρχει ανάμεσα στη λεκάνη και στο μηρό. Κάτι το οποίο μπορεί να μην προκαλεί μόνιμο πρόβλημα, αλλά επαναλαμβανόμενα επεισόδια μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στα νεύρα.

Πηγη tromaktiko
Loading...

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading...