Μάρτιος 13, 2019

Select your Top Menu from wp menus

Στα 36 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας

Παρουσίασε αύξηση κατά 75% μέσα σε ένα χρόνο – Οι εξαγωγές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου αυξήθηκαν κατά 7% τον Μάιο, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 1,6%

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας αυξήθηκε κατά 75% μέσα σε έναν χρόνο, φτάνοντας τα 35,92 δισ. δολάρια, λόγω της αύξησης των εξαγωγών και της μείωσης των εξαγωγών.

Οι εξαγωγές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου αυξήθηκαν κατά 7% τον Μάιο, στα 195,47 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 1,6%, στα 159,55 δισ. δολάρια αν και οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι θα αυξάνονταν κατά 6%.

Οι αναλυτές προέλβεπαν το πλεόνασμα αναμενόταν να φτάσει στα 23,4 δισ. δολάρια.
Η οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα υποχώρησε στο 7,4% κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών.

Τα στοιχεία του εξωτερικού εμπορίου ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου, καθώς η χώρα παρουσίαζε αιφνιδίως εμπορικό έλλειμμα ύψους περίπου 23 δισ. τον Φεβρουάριο, για πρώτη φορά μέσα σε έναν χρόνο.

Αποκλείοντας το ενδεχόμενο να θέσει σε εφαρμογή κάποιο μεγάλο σχέδιο ανάκαμψης, στις αρχές Απριλίου το Πεκίνο ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων τόνωσης της οικονομίας στα οποία περιλαμβάνονταν φοροαπαλλαγές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επενδύσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Loading...

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading...