37,5 εκ. για την βελτίωση των συνθηκών υποδοχής μεταναστών στέλνει στην Ελλάδα η Κομισιόν

Η επιπλέον χρηματοδότηση θα συμβάλλει και στη δημιουργία πρόσθετων θέσεων διαμονής, σε υφιστάμενες και νέες εγκαταστάσεις, στην ηπειρωτική Ελλάδα – Από το σύνολο της βοήθειας τα 6,4 εκατ. χορηγήθηκαν στον ΔΟΜ για εγκαταστάσεις σε επιλεγμένες τοποθεσίες στην ηπειρωτική χώρα.
Συμπληρωματική βοήθεια ύψους 37,5 εκατ. Ευρώ χορήγησε την Τετάρτη η Κομισιόν για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των μεταναστών στην Ελλάδα.
Οι ελληνικές αρχές θα λάβουν 31,1 εκατ. ευρώ προκειμένου να στηριχθούν οι προσωρινές υπηρεσίες που προσφέρονται στους μετανάστες, όπως η υγειονομική περίθαλψη, η διερμηνεία και η σίτιση, και η βελτίωση της υποδομής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο του Έβρου, στη Βόρεια Ελλάδα.
Σύμφωνα με την Κομισιόν η επιπλέον χρηματοδότηση θα συμβάλλει επίσης στη δημιουργία πρόσθετων θέσεων διαμονής σε υφιστάμενες και νέες εγκαταστάσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Το ποσό ύψους 6,4 εκατ. ευρώ χορηγήθηκε στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) για βελτίωση των συνθηκών υποδοχής και παροχή στήριξης όσον αφορά τη διαχείριση των εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες τοποθεσίες στην ηπειρωτική χώρα.
Η σημερινή απόφαση χρηματοδότησης έρχεται να προστεθεί στη χρηματοδοτική στήριξη ύψους 1,6 δισ. ευρώ που έχει χορηγήσει η Επιτροπή από το 2015 ώστε να αντιμετωπιστούν οι μεταναστευτικές προκλήσεις στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ), η Ελλάδα έχει λάβει 456,5 εκατ. ευρώ σε χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης, επιπλέον των 561 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη χορηγηθεί, στο πλαίσιο των εν λόγω ταμείων, για το εθνικό πρόγραμμα της Ελλάδας της περιόδου 2014-2020. Labels Άρθρα, Οικονομικά Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *