Το κούρεμα των καταθέσεων γίνεται εδώ και 3 χρόνια

Όταν οι λίγες αποταμιεύσεις που έμειναν στους Έλληνες πληρώνουν χαράτσια και έκτακτους φόρους είναι ξεκάθαρο ότι η βίαια φορολόγηση των καταθέσεων έχει εδώ και καιρό επιβληθεί, από την πίσω πόρτα, σε….
μικρούς και μεγάλους καταθέτες αδιάκριτα.

Τα φορολογημένα χρήματα που, με κόπους μιας ζωής, αποταμίευσαν οι Έλληνες λεηλατούνται για να καλύψουν τις «ανάγκες» ενός αντιπαραγωγικού, σπάταλου και ανοργάνωτου κράτους. Η όποια παραγωγική οικονομία απέμεινε στη χώρα όχι απλώς δεν βρίσκει τραπεζικά κεφάλαια για να προχωρήσει αλλά υπόκειται σε πρωτοφανή αφαίμαξη για να παραταθεί η ζωή στον «μεγάλο ασθενή». Οι αποταμιεύσεις των πολιτών γίνονται καύσιμο σε ένα αυτοκίνητο που πέφτει στον γκρεμό και ο οδηγός νομίζει ότι πετάει.

Επιτέλους ΩΣ ΕΔΩ! Αφήστε μας να δουλέψουμε ξανά! Αφήστε μας να παράγουμε!

Η «Δημιουργία, ξανά!» ζητά:

Μείωση της φορολογίας νομικών και φυσικών προσώπων στο 15% (flat tax) με διακομματική δέσμευση για τουλάχιστον 10ετή ισχύ του νέου φορολογικού πλαισίου.
Καμμία φορολόγηση σε μη εισόδημα ή σε περιουσιακά στοιχεία που δεν αποφέρουν εισόδημα.
Άμεση πώληση ή μακροχρόνια μίσθωση κρατικών επιχειρήσεων και περιουσιακών στοιχείων με αμιγώς αναπτυξιακά κριτήρια (θέσεις εργασίες που θα δημιουργηθούν, εξαγωγές που θα πραγματοποιούνται κλπ.), μέσα από διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες.
Άμεση κατάργηση κρατικών φορέων με μηδενικό ή δευτερεύουσας σημασίας αντικείμενο ή με επικάλυψη αρμοδιοτήτων.
Εκ του μηδενός αναδόμηση του κράτους. Όλο το οργανόγραμμα του κράτους να επανασχεδιαστεί με την λογική κόστους/αποτελέσματος και να στελεχωθεί από την αρχή μέσα από ανοιχτούς διαγωνισμούς.
Κατάργηση ειδικών φόρων στην ενέργεια παραγωγής. Η ελληνική βιοτεχνία και βιομηχανία θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο κλπ. σε τιμές τουλάχιστον ανταγωνιστικές των γειτόνων.
Άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων και κατάργηση κάθε προσοδοθηρικού νόμου, φόρου ή τέλους υπέρ τρίτου που εξασφαλίζει εισοδήματα σε μία συντεχνία εις βάρος του συνόλου.
Λογοδοσία – απόδοση λογαριασμού για κάθε ευρώ που εισπράττει και ξοδεύει το Δημόσιο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *