Την έχει “ψωνίσει” ο Σ.Θεοδωράκης: Νομίζει ότι οι πλαστές δημοσκοπήσεις είναι εκλογές και είναι 3η δύναμη!

Στο Ποτάμι το έχουν πιστέψει ότι μέσα σε λίγους μήνες ξεπέρασαν τον Λαϊκό Σύνδεσμο, και είναι τρίτη δύναμη, γιατί έτσι το λένε οι δημοσκοπήσεις. Την “ψώνισε” ο αρχηγός του
Ποταμιού Στ.Θεοδωράκης πιστεύοντας και αυτός ότι με τις δημοσκοπήσεις θα πείσει τους πολίτες να τον κάνουν τρίτη δύναμη και να παίζει τον ρόλο του ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων. Μόνο που οι δημοσκοπήσεις δεν μας λένε από που αντλεί ψηφοφόρους το Ποτάμι, από την δεξαμενή της ΧΑ; Από εκεί φάινεται πόσο σοβαρές είναι.

«Είναι πολύ σημαντικό το Ποτάμι να παραμείνει η τρίτη δύναμη της χώρας, πρώτον γιατί όλοι αναγνωρίζουν ότι μπορεί να έχει μια ρεαλιστική άποψη για την ελληνική πολιτική ζωή και μπορεί να την επιβάλλει, δεύτερον γιατί δεν έχει βαρίδια, δεν έχει κομματικούς στρατούς να εξυπηρετήσει και τρίτον είναι πάρα πολύ σημαντικό η τρίτη διερευνητική εντολή στην επόμενη Βουλή να μην δοθεί στη Χρυσή Αυγή», είπε για πρώτη φορά, από τις Σέρρες, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια «ανοιχτής» συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους και στο κοινό που παραβρέθηκε, το Σάββατο, σε κεντρικό καφέ της πόλης των Σερρών.

Αναφερόμενος στην τρόικα και τους δανειστές μας ,ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι: «Η λύση είναι να υπάρχει ένα πειστικό πρόγραμμα βγαλμένο από τους Έλληνες για τους Έλληνες » και συμπλήρωσε: «Αυτό είναι που λέμε εμείς ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης. Η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει απόλυτα τον κίνδυνο και αυτό φάνηκε τις τελευταίες μέρες . Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από τα μνημόνια και τους ελεγκτές, αλλά υποχρέωση σου, ως κυβερνήτης δεν είναι να έχεις ωραίες ιδέες, είναι να τις σχεδιάζεις. Υποχρέωσή σου είναι να βρεις τον τρόπο αυτή η χώρα να συνεχίζει να προχωρά και να βρίσκει χρήμα, χωρίς τους ελεγκτές», τόνισε χαρακτηριστικά .

Κάλεσε την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουν άμεσα στην αναθεώρηση του Συντάγματος, ειδικά για το θέμα της ευθύνης των υπουργών καθώς και στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος.

«Ζητάμε να ισχύσει το γαλλικό μοντέλο όπου την ευθύνη των υπουργών την κρίνουν οι δικαστές και δεν την κρίνουν οι συνάδελφοι τους» είπε και πρόσθεσε:«Εμείς επιμένουμε και απευθυνόμαστε και στο ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια στη Ν.Δ. να κάνουν τώρα τις δυο μεγάλες αυτές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα,στο εκλογικό σύστημα και στην ευθύνη των υπουργών πριν διαλυθεί αυτή η Βουλή» ενώ παράλληλα αναφερόμενος στο διορισμό και την επιλογή του διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι «θα πρέπει να επιλέγεται μετά από δημόσιο, ανοιχτό, διεθνή διαγωνισμό και όχι με διορισμό» .

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *