Πρώτη δικαστική νίκη κατά του μνημονίου 3

Με προσωρινή απόφαση κόλαφο κατά του μνημονίου που δίνει νέες διαστάσεις στη μάχη των εργαζομένων να « μπλοκάρουν» τα επαχθή μέτρα που φέρνει στην ζωή των εργαζομένων το μνημόνιο εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου. Με απόφαση σταθμό που…

για πρώτη φορά εχθές βγαίνει στον ελληνικό χώρο και αναμένεται να αποτελέσει μπούσουλα για το πώς μπορούν να κινηθούν νομικά οι εργαζόμενοι στις μειώσεις μισθών που υφίστανται.

Πιο συγκεκριμένα το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου με προσωρινή διαταγή του, ανέστειλε την εφαρμογή του μνημονίου 3 περί μειώσεων των μισθών και των υπάλληλων της ΔΕΥΑΗ . Οι υπάλληλοι είχαν υποστεί ήδη μειώσεις της τάξης του 35% ,τμηματικά σε 3 περιόδους , (7%,3%,25%).

Σύμφωνα με μια ερμηνευτική εγκύκλιο που εξέδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για το μνημόνιο η επιχείρηση εκλύθηκε να μειώσει περεταίρω τις αμοιβές των εργαζομένων επιπλέον έως και 50 % την ίδια ώρα που ο νόμος αναστέλλει τις περεταίρω μειώσεις έως το 2016 για δημοσίους υπαλλήλους στο μισθολογικό καθεστώς των οποίων εντάσσονται οι παραπάνω υπάλληλοι από την 1- 01- 2013.

Οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΗ δια της δικηγόρου τους κ.Βιβής Δερμιτζάκη κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα χθες και πήραν προσωρινή διαταγή περί αναστολής των παραπάνω μειώσεων μέχρι την κύρια συζήτηση επί της αίτησης τους που θα γίνει στις 8 Φεβρουαρίου.

Η απόφαση λειτουργεί ως «πιλότος» για τις μισθολογικές περικοπές που ορίζει ο νόμος και αναμένεται να οδηγήσει και άλλα συνδικαλιστικά σωματεία να ακολουθήσουν την συγκεκριμένη οδό.
Αξίζει να σημειωθεί , ότι η δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης- αποχέτευσης Ηρακλείου λειτουργεί με καθεστώς των ιδιωτικών επιχειρήσεων και οι όποιες μειώσεις μισθών από τις περικοπές δεν έχουν δημοσιονομικό όφελος για τα ταμεία του κράτους.

cretalive.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *