Μόνο 3 άδειες σε κανάλια πανελλαδικής θα δώσει η κυβέρνηση.

Αποφασισμένη να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα, έτσι όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα, είναι η κυβέρνηση που ετοιμάζει το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών…
.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, που τοποθετήθηκε σχετικά κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου παρουσιάστηκε το νέο ΔΣ της ΕΡΤ, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν λιγότερες τηλεοπτικές άδειες από τις υπάρχουσες, καθώς, όπως είπε, «η διαφημιστική αγορά έχει μικρύνει».
Σύμφωνα με πηλροφορίες ο Νίκος Παππάς φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν τρεις ή το πολύ τέσσερις (συμπεριλαμβανομένης της ΕΡΤ) άδειες για κανάλια εθνικής εμβέλειας. Επιπλέον, πρόθεση του υπουργού Επικρατείας είναι να μην δίνεται μπόνους στη διαγωνιστική διαδικασία που θα προκηρυχθεί, στα υπάρχοντα κανάλια έναντι νέων παικτών.
Ο υπουργός Επικρατείας έχει αποφασίσει να κάνει την ΕΡΤ επιτηρητή, αφού το νομοσχέδιο που ετοιμάζει θα καθορίζει το πλαίσιο και οι διατάξεις του θα προβλέπουν πως η νέα ΕΡΤ θα είναι και πάροχος ψηφιακού σήματος.
Οι προθέσεις της κυβέρνσηης και του Νίκου Παππά έχουν δημιουργήσει βαρύ κλίμα στις σχέσεις με τους ιδιοκτήτες και τους μετόχους των τηλεοπτικών σταθμών, στους κόλπους των οποίων επικρατέι πανικός!
Οι σημερινοί καναλάρχες αναζητούν λύσεις με κινήσεις απόγνωσης! Κάποιοι προσπαθούν ανβρουν αγοραστές, κυρίως στη διεθνή αγορά. Οι περισσότεροι επιδιώκουν συγχωνεύσεις, κάνοντας παράλληλα μεγάλες αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων, ώστε να περιοριστούν τα τεράστια χρέη από «θαλασσοδάνεια», που έχουν λάβει όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει τεράστια κόντρα μεταξύ καναλαρχών και κυβέρνησης, που προσπαθεί να διαχειριστεί το γεγονός, σε μια κρίσιμη συγκυρία, που αναζητεί συμμάχους εντός και εκτός των τοιχών για να ανταπεξέλθει στις πιέσεις που δέχεται απο εταίρους και δανειστές, στην τελευταία στροφή της διαπραγμάτευσης για την συμφωνία.
Αποτέλεσμα του ρευστού τοπίου που συντίθεται είναι να επικρατεί εύλογη ανησυχία στις τάξεις των εργαζομένων στα κανάλια, καθώς πολλά από αυτά απειλούνται με λουκέτο. Εκατοντάδες εργαζόμενοι αγωνιούν μήπως την επ’ αύριο βρεθούν στο δρόμο, σε μια περίοδο που η ανεργία στο χώρο έχει ξεπεράσει τα μέγιστα ποσοστά που καταγράφονται στην Ελλάδα σε άλλα επαγγέλματα. 

gkourou.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *