Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: 3η Σεπτέμβρη γιορτάζουν “ΟΙ ΕΚΠΕΣΟΝΤΕΣ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ”

3η Σεπτέμβρη γιορτάζουν
ΣΗΜΙΤΗΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
“ΟΙ ΕΚΠΕΣΟΝΤΕΣ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ”


Όταν ο αναγεννητής της Ελλάδας Ανδρέας Παπανδρέου ύψωνε την διακήρυξη του Ελληνικού Σοσιαλισμού στις 3 Σεπτέμβρη του 1974, σίγουρα δεν φανταζόταν τα κατορθώματα των επιγόνων του…
Κάθε χρόνο αυτή η ημέρα αντηχεί στις συνειδήσεις κάθε Έλληνα πατριώτη, κάθε ηλικίας, κάθε τάξης που επιμένει να πιστεύει ότι η Εθνική Ανεξαρτησία, η Λαϊκή Κυριαρχία και η Κοινωνική Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ο αδιαπραγμάτευτος πολιτικός προσανατολισμός της χώρας.

Τα γενέθλια του Ελληνικού Σοσιαλισμού είναι υπόθεση κάθε πολίτη, σε κάθε σπίτι της πατρίδας μας, ακριβώς γιατί συμβολίζουν τη μεγάλη αλλαγή που έφερε το Κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου στο επίπεδο ζωής, αξιοπρέπειας, δημοκρατίας και ελευθερίας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Το έργο του ιδρυτή και δημιουργού της μεγάλης, πλατιάς, πολυσυλλεκτικής, μεταπολιτευτικής Δημοκρατικής Παράταξης αμφισβητήθηκε από τους “αγγέλους” που είχε στο πλευρό του και τον πρόδωσαν.

Τριάντα εννέα χρόνια μετά αυτοί οι εκπεσόντες άγγελοι του Σοσιαλισμού, οι υπεξαιρετές της ιστορίας και ασεβείς πολιτικοί κληρονόμοι, συναθροίζονται για να τιμήσουν την 3η του Σεπτέμβρη ως συνιστώσα πλέον της Δεξιάς και στρατονόμοι του λαού υπό τις διαταγές του 4ου οικονομικού Ράιχ. Κάνουν επιστημονικό συμπόσιο γιατί δεν τολμούν να αντικρίσουν άδειες πλατείες και στάδια.

Κάνουν “μνημόσυνο” στο Κίνημα που τους γέννησε και τρέμουν στην ιδέα ότι κατάφεραν να κάνουν κομμάτια το κόμμα, αλλά δεν μπόρεσαν να κομματιάσουν τη λαϊκή συνείδηση. Τους πολίτες που ακολουθούν άλλα κόμματα αλλά η καρδιά τους και η πολιτική τους αντίληψη παραμένει ενιαία, συμπαγής και έτοιμη για νέους αγώνες.

Ότι και αν πουν στο συμπόσιό τους δεν μας αφορά. Γιατί είναι όλα ψέμματα εντολοδόχων.

Εμάς μας αφορά το μήνυμα της 3ης του Σεπτέμβρη που χτυπά πιο δυνατό από ποτέ στις καρδιές των Ελλήνων.

Ο Σοσιαλισμός είναι εφικτός και είναι υπόθεση όλων μας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *