Ποινή φυλάκισης στη μητέρα του 3χρονου «Τζιχάντ» που ήταν «βόμβα»

Σε φυλάκιση ενός μηνός με αναστολή και σε καταβολή προστίμου 2.000 ευρώ καταδικάστηκε από γαλλικό Εφετείο τη μητέρα που…

έστειλε τον 3χρονο γιο της, ονόματι Τζιχάντ, στον παιδικό σταθμό με ένα μπλουζάκι που έγραφε “Τζιχάντ, γεννημένος την 11η Σεπτεμβρίου. Είμαι βόμβα”.

Η μητέρα, Μπούσρα Μπαγκούρ και ο θείος του μικρού, Ζεγιάντ, ο οποίος είχε αγοράσει το μπλουζάκι, κρίθηκαν ένοχοι ως απολογητές εγκληματικής ενέργειας, δηλαδή των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, στις οποίες παρέπεμπαν τα συνθήματα.
Το Εφετείο της πόλης Νιμ καταδίκασε επίσης τον θείο σε φυλάκιση δύο μηνών με αναστολή και πρόστιμο 4.000 ευρώ.

Ο συνήγορός τους χαρακτήρισε “αυστηρή” την ποινή και δήλωσε ότι τα δύο αδέλφια εξετάζουν το ενδεχόμενο να εφεσιβάλουν την απόφαση. Τον Απρίλιο, πρωτοδίκως, είχαν αθωωθεί αφού τότε ο δικαστής έκρινε ότι ένα προκλητικό μπλουζάκι, φορεμένο από ένα παιδί, δεν καθιστά κάποιον απολογητή της τρομοκρατίας.

Ο μικρός Τζιχάντ είναι όντως γεννημένος την 11η Σεπτεμβρίου, αλλά το 2009. Η μητέρα του είπε στους δικαστές ότι “δεν το σκέφθηκε” όταν, το 2012, του φόρεσε το μπλουζάκι που της είχε χαρίσει ο αδελφός της. “Για μένα, είναι το όνομά του και η ημερομηνία γέννησής του”, είπε χαρακτηριστικά.

www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *