Φεβρουάριος 23, 2019

Select your Top Menu from wp menus

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ – ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40 ΒΑΘΜΩΝ ΚΕΛΣΙΟΥ

Με μικρή καθυστέρηση μίας περίπου εβδομάδα θα μας έρθει τελικά ο πιο ισχυρός καύσωνας… των τελευταίων ετών στην χώρα μας και γενικότερα σε όλα τα Βαλκάνια.
Γι” αυτό το κύμα καύσωνα σας είχαμε ενημερώσει για άλλη μία φορά πρώτοι εμείς πριν πολλές ημέρες. Σας είχαμε αναφέρει πως στις αρχές του Αυγούστου θα έχουμε καύσωνα, ωστόσο την τελευταία στιγμή όλα τα προγνωστικά μας στοιχεία έδειξαν ότι ο καύσωνας αυτός θα μεταφερθεί προς τα μέσα του Αυγούστου.

Έτσι, αν ισχύσουν τα τωρινά προγνωστικά μας στοιχεία, τότε στα μέσα του μήνα που διανύουμε και κυρίως από τις 12 ως και τις 16 Αυγούστου, η χώρα μας θα δεχτεί ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες από την Αφρική, με τους νοτιάδες να ενισχύονται σημαντικά σε όλη την χώρα.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο κύμα καύσωνα, θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 4-5 ημερών, δίνοντας θερμοκρασίες που στην βόρεια και κεντρική κυρίως Ελλάδα, τις μεσημεριανές ώρες θα ξεπερνούν και τους 40oC !! Σε περιοχές όπως είναι ο κάμπος της Θεσσαλίας, της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, ο υδράργυρος θα ανέβει ακόμα πιο υψηλά από τους 40oC !!

Η διάρκεια τους αυτή, θα αποτελέσει ρεκόρ του πιο ισχυρού καύσωνα των τελευταίων χρόνων στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ελλάδας, μιας και θα διαρκέσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και θα δώσει θερμοκρασίες άνω των 40oC, πράγμα που στην χώρα μας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, δύσκολα συμβαίνει τα τελευταία έτη.

Ο καύσωνας αυτός, ενδέχεται να θυμίζει τον καύσωνα που χτύπησε την χώρα μας τον Αύγουστο του 2007, ωστόσο θα έχει »χαμηλότερες» θερμοκρασίες από τότε.

Προετοιμαστείτε λοιπόν, μιας και μπορεί τώρα να έχουμε σχετικά δροσερό καιρό για την εποχή, ωστόσο το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου, θα είναι ιδιαίτερα θερμό.

Loading...

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading...