41χρονος “ψάρευε” από το ίντερνετ ανήλικες που στη συνέχεια εκμεταλλευόταν σεξουλικά

Ύποπτος για παιδική πορνογραφία φέρεται να ομολόγησε στην Αστυνομία ότι επιδίωκε να μιλά μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης με κοπέλες ώστε να μην νιώθει μοναξιά. Πρόκειται για 41χρονο ο οποίος προφυλακίστηκε σήμερα το πρωί για περίοδο πέντε ημερών, αφού αντιμετωπίζει τρία πολύ σοβαρά αδικήματα που αφορούν: ….

Πρόσκληση παιδιού σε παιδική πορνογραφία. Απόκτησης ή κατοχής παιδικής πορνογραφίας σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Κατοχής παιδικής πορνογραφίας σε σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή και αποθήκευσης δεδομένων.

Τα εν λόγω αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Μαρτίου – Απριλίου2013 ως εξής: Στα τέλη περασμένου Απριλίου, 13χρονη μαθήτρια κατάγγειλε στην Αστυνομία, ότι δυο άγνωστοι χρήστες πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης φέρονται να της ζητούσαν να δείξει το στήθος της μπροστά από κάμερα του υπολογιστή της

Με βάση την καταγγελία, η παραπονούμενη φέρεται να δέχθηκε αιτήματα φιλίας από δυο άγνωστες κοπέλες τα οποία αποδέχθηκε. Οι αποκαλύψεις που έκανε στην Αστυνομία, η κοπέλα στη συνέχεια ήταν συγκλονιστικές, αφού οι δυο ¨φίλες» τις ζητούσαν να βγάλει την μπλούζα της και να δείξει το στήθος της, κάτι που η παραπονούμενη έπραξε.

Μάλιστα, η ανήλικη δέχθηκε και παραινέσεις για τον τρόπο που θα βρει αγόρι και θα συμπεριφέρεται στα αγόρια. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ζητήθηκε από την 13χρονη να βγάλει την μπλούζα της. Η παραπονούμενη φέρεται ότι άκουσε τις προτροπές χωρίς όμως να δείξει το στήθος της, αφού φορούσε άλλη μπλούζα από κάτω.

Η 13χρονη ακολούθως διέγραψε την μια εκ των δυο συνομιλητριών της, αλλά αυτή επέμεινε με απειλητικό τρόπο. Χαρακτηριστικά, η 13χρονη απειλήθηκε ότι εάν δεν εισάκουε τις προτροπές θα έδειχνε το βίντεο στο σχολείο και στους γονείς της και θα γινόταν ρεζίλι.

Οι απειλές αυτές καταγγέλθηκαν και εξασφαλίστηκαν τα στοιχεία των προσώπων που προσέγγισαν την ανήλικη. Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν, τα στοιχεία των δυο λογαριασμών αφορούν το ίδιο πρόσωπο. Ταυτόχρονα, η Αστυνομία εξασφάλισε τα στοιχεία τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του φερόμενου ως υπόπτου χρήστη δικαστικώς.

Όταν αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του υπόπτου διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του στην παρουσία του 41χρονου όπου εντοπίστηκαν δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δυο κάρτες μνήμες και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος. Ανακρινόμενος ο ύποπτος εξήγησε στην Αστυνομία με κάθε λεπτομέρεια με ποιον τόπο ενεργούσε.

Μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι πέραν από τον προσωπικό του λογαριασμό διαχειρίζεται ακόμα πέντε φανταστικούς λογαριασμούς με ονόματα κοριτσιών. Με βάση τα όσα ανέφερε, χρησιμοποιούσε ονόματα κοριτσιών για να έχει επαφή με άλλα κορίτσια με σκοπό τη συνομιλία, προσποιούμενος ότι είναι ηλικίας 13 – 14 χρονών.

Όπως ομολόγησε κατέγραψε φωτογραφίες και βίντεο περίπου δέκα κοριτσιών. Με κάποια από τα κορίτσια συζητούσε μαζί τους διάφορα σεξουαλικού περιεχομένου θέματα. Παράλληλα, απειλούσε κάποια κορίτσια ότι εάν δεν δείξουν το στήθος τους θα δημοσίευε τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Στην κατάθεσή της η 13χρονη ισχυρίστηκε ότι μέσω του διαδικτύου λάμβανε φωτογραφίες γυμνών κοριτσιών και δεχόταν παραινέσεις σεξουαλικού περιεχομένου. Στο πλαίσιο δικανικών εξετάσεων θα γίνουν ενέργειες για να διαπιστωθεί εάν σε αυτές τις φωτογραφίες απεικονίζονται παιδιά του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του υπόπτου ή άλλα.

newsit.com.cy

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *