410 στρέμματα γης έκαψε η φωτιά στην Κάντανο Χανίων

400 στρέμματα χοτρολιβαδικής και 10 δασικής έκτασης αποτέφρωσε η φωτιά στη Κάντανο Χανίων η οποία ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες το πρωί της Δευτέρας…

Στις 8 και μισή το βράδυ οι πυροσβέστες μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες κατάφεραν να θέσουν τη πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο, αντικρίζοντας ωστόσο μία εικόνα η οποία θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, με τα εκατοντάδες καμμένα στρέμματα γης να δίνουν τη θέση τους σε στάχτες και αποκαΐδια.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο φαράγγι του Αγίου Ειρηναίου με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη προκειμένου να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερη έκταση από το ιστορικό αυτό μέρος. Στην όλη επιχείρηση η οποία στήθηκε από 18 άνδρες και 8 πυροσβεστικά οχήματα καθώς και μίας ομάδας πεζοπόρου τμήματος, βοήθησε αρκετά και το πυροσβεστικό ελικόπτερο το οποίο μέχρι αργά το απόγευμα πραγματοποιούσε ρίψεις νερού.
Κάηκαν 20 στρέμματα στη Βιάννο

Στο μεταξύ υπό έλεγχο τέθηκε μετά τα μεσάνυχτα η φωτιά που ξέσπασε χτες το απόγευμα σε χαράδρα στα Τέρτσα σηκώνοντας στο πόδι την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες ενώ στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής που ενισχύθηκε από υδροφόρες του δήμου αλλά και πυροσβεστικό ελικόπτερο που σηκώθηκε προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στη περιοχή έκαναν δυσκολότερο το έργο των πυροσβεστών που έδωσαν πραγματική μάχη να περιορίσουν τις φλόγες. Τελικά η φωτιά πρόλαβε και αποτέφρωσε περίπου 20 στρέμματα.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *