4 προτάσεις για να αρωματίσουμε τη ζύμη της τάρτας

Οι ζύμες μπορούν να αρωματιστούν με πλήθος από μπαχαρικά και μυρωδικά, ανάλογα με τα υλικά της γέμισης…

Μαυροκούκι και παπαρουνόσπορος: Ταιριάζουν σε ζύμες που προορίζονται για τάρτες τυριών ή ψαρικών.

Ξερός δυόσμος ή μέντα ή βασιλικός: Δροσίζουν τάρτες με δυνατά τυριά (κίτρινα ή καπνιστά) ή μια τάρτα χορταρικών με πιο «άτονο» χαρακτήρα. Επίσης, αν φτιάξουμε μια τάρτα με χόρτα και μας λείπει ένα φρέσκο μυρωδικό της γέμισης (γιατί είναι εκτός εποχής), το βάζουμε ξερό στη ζύμη!

Ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού: Οι τάρτες που περιέχουν στη γέμιση καρότα, πατάτες, παντζάρια ή γλυκοπατάτες απογειώνονται με την ευωδιά των εσπεριδοειδών.

Κουρκουμάς και τζίντζερ: Η ανατολίτικη σπιρτάδα τους ταιριάζει τόσο σε τάρτες με κιμά και αλλαντικά όσο και σε τάρτες λαχανικών, για να τονώσει την ήπια γεύση τους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *