Ο «κομάντο» Νίκος Μιχαλολιάκος που έκανε 42 μήνες θητεία στον στρατό

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά από τις συλλήψεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής. Ο γενικός γραμματέας Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με νέα στοιχεία, υπηρέτησε 42 ολόκληρους μήνες…
στον στρατό εξαιτίας πιθανολογούμενης εμπλοκής του σε κλοπή εκρηκτικού εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα, ο προφυλακισμένος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής τον Μάιο του 1977 σε ηλικία 20 ετών διέκοψε την αναβολή του και κατατάχθηκε ως κομάντο στις Ειδικές Δυνάμεις, με τον ίδιο να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υπηρέτησα στην διάρκεια της θητείας μου στην 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, που είναι οπωσδήποτε μονάδα προφυλακής και επίσης στο 22ο Σύνταγμα Πεζικού στην Λέσβο, όπου από το στρατόπεδο μας βλέπαμε κάθε βράδυ τα φώτα στο σκλαβωμένο Αϊβαλί. Ακόμη υπηρέτησα στο 567 Τάγμα Πεζικού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και μάλιστα σε φυλάκιο της γραμμής Μεταξά σε υψόμετρο 1200 μέτρων, που απείχε από το χαντάκι των ελληνοβουλγαρικών συνόρων 50 μέτρα».

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως είναι οτι στο στρατόπεδο που υπηρετούσε ο κ. Μιχαλολιάκος αποκαλύφθηκε κλοπή εκρηκτικών και όπλων. Οι ανακρίσεις και οι έρευνες δεν εντοπίζουν τους δράστες αλλά ο ίδιος κατηγορείται για τη κλοπή και τιμωρείται με αλλαγή ειδικότητας. Από τις Ειδικές Δυνάμεις μεταφέρεται έτσι στο Σώμα Υλικού Πολέμου με τον βαθμό του λοχία, όπου έχει στην ευθύνη του τις αποθήκες. Ωστόσο, το 1978 ο Νίκος Μιχαλολιάκος κατηγορείται για εμπλοκή σε ομάδα βομβιστών και εν τέλει υποβιβάζεται στον βαθμό του απλού στρατιώτη.

Τελικά, το 1980 ο Νίκος Μιχαλολιάκος απολύεται από στρατιώτης, έχοντας υπηρετήσει συνολικά 42 ολόκληρους μήνες.

koolnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *