Οδηγός για τα χρέη προς το Δημόσιο – Αναλυτικές απαντήσεις στις 42 συνηθέστερες ερωτήσεις των πολιτών

•         Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των φορολογουμένων που χρωστούν στις Δ.Ο.Υ. και τα Τελωνεία.

•         Πώς μπορούν να ρυθμιστούν οι οφειλές.

•         Ποιοι οφειλέτες απειλούνται με κατασχέσεις ακινήτων ή κινητών περιουσιακών στοιχείων και ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν τους μισθούς, τους συντάξεις και τα επιδόματά τους.

•         Για ποιες συναλλαγές απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας και με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να εκδοθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

•         Με ποιους τρόπους μπορείτε να πληρώσετε τις οφειλές σας προς το Δημόσιο.

•         Τι ισχύει για τα ηλεκτρονικά παράβολα……

Αναλυτικές διευκρινίσεις για τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με τα χρέη προς το Δημόσιο δίδει το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας στις 42 συνηθέστερες ερωτήσεις των φορολογουμένων. Με τις απαντήσεις του υπουργείου αποσαφηνίζονται όλα όσα ισχύουν για τις ρυθμίσεις τμηματικής εξόφλησης οφειλών προς το Δημόσιο, για τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων των οφειλετών του Δημοσίου, για το ακατάσχετο όριο των μισθών, των συντάξεων και των τραπεζικών λογαριασμών, για τα αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας, για τους τρόπους πληρωμής των χρεών προς το Δημόσιο και για τα ηλεκτρονικά παράβολα.

Οι συνηθέστερες ερωτήσεις των πολιτών για τα παραπάνω θέματα και οι αντίστοιχες απαντήσεις του υπουργείου Οικονομικών έχουν αναλυτικά ως εξής:…………………..ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *